Go Back
+ servings
tomatsuppe

Hjemmelavet tomatsuppe – opskrift

Så jeg bruger altså dåsetomater – økologiske – i min tomatsuppe, som du får opskriften på her.
5 fra 1 stemme
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 1309kcal

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1-2 røde peberfrugter – afhængig af størrelse
  • Lidt olivenolie
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 2 dåser flåede tomater
  • l grøntsagsbouillon
  • 250 g pasta – f.eks. tortellini med mindre suppe skal være vegetarisk
  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Pil og hak hvidløgsfeddene fint.
  • Skyl peberfrugterne og chilipeberen fjern stok og kerner, og hak peberfrugt og chilipeber fint.
  • Svits hvidløg og chilipeber i lidt olivenolie i et minuts tid.
  • Tilsæt peberfrugt og rødvinseddike, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt de flåede tomater – hak dem først hvis det er hele tomater – og lad det simre i 15 minutter mere.
  • Tilsæt til sidst bouillon og pasta, og lad det hele koge til pastaen er som den skal være.
  • Servér den varme tomatsuppe med revet parmesanost og lækkert brød til.

Noter

Ofte hvis jeg lige har tilbehøret og 5 minutter ekstra, så laver jeg lidt brødskiver, som jeg drypper lidt olivenolie over og så lidt mild gedeost oven på. Så 5-10 minutter i ovnen. Det er super lækkert.
Drikkevarer – hvis du kunne tænke dig en flaske vin, så er jeg ret vild med en Pinot Grigio fra Italien. Dvs en ret frugtet hvidvin, der går rigtig godt i spil med tomaterne. Det kunne alternativt være en Sauvignon Blanc fra New Zealand.
Velbekomme!

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1309kcal | Kulhydrat: 82g | Protein: 20g | Fedt: 94g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 64081mg | Kalium: 332mg | Fiber: 10g | Sukker: 31g | Vitamin C: 80mg | Calcium: 8mg | Jern: 1mg