Du kan tømme grøntsagsskuffen – også for vintergrøntsager – i denne suppe. Den er ligesom en slags sort gryde. Du ved den dér ret, restauranterne har på menuen, og som indeholder rester fra hele ugen. Men du kan også bare følge opskriften herunder.
500ghakket oksekød – ikke for magertl– ikke for magert læs mere om fedtprocenter efter opskriften
1spsk.paprika
1ds.flåede tomater
3dlvand
1laurbærblad
300gkartofler
250gchampignoner
2stilkebladselleri
2dloksebouillon
Salt og peber
Sådan gør du
Skær baconen i små tern.
Pil løg og hvidløg, og hak løgene groft, og hvidløget fint.
Svits baconen i en gryde uden tilsætning af fedtstof. Det skal ikke være sprødt, bare tage lidt farve og få smeltet lidt af fedtet af sig.
Tilsæt det hakkede oksekød, og svits det med.
Rør rundt, til kødet skiller og bliver brunt.
Tilsæt paprika, tomater, vand og laurbærblad, rør rundt, og lad suppen simre et kvarters tid.
Skræl imens kartoflerne, og skær dem i tern på ca. 1½ x 1½ cm.
Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver.
Skær roden af champignonerne, og børst dem også fri for jord og andre urenheder.
Kom kartofler, bladselleri, champignoner og bouillon i suppen, og lad den koge videre, til kartoflerne er kogt – ca. 10-15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Noter
Du kan servere flutes til suppen, men det er ikke nødvendigt, den mætter fint uden. Men hvis du synes, at der skal brød til suppe, så er det jo bare det, du gør.