Jeg ved faktisk ikke om min gullaschsuppe er ungarsk, dansk eller er af en helt tredje nationalitet. Vi kalder den ungarsk gullashsuppe, måske fordi gullash er en ungarsk gryderet, en gryderet, som ofte anses for Ungarns nationalret. Gullaschsuppen her er lavet på mange af de samme ingredienser som gullasch, men er selvfølgelig tyndere.
Skær bacon i tern – sådan ca. 1½ x 1½ cm eller lidt mindre.
Pil, og hak løg og hvidløg. Løget må gerne være i små tern, hvor hvidløgsfeddene skal hakkes helt fint.
Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær begge dele i lige store tern på ca. 1½ x 1½ cm.
Skær oksekødet i tern på 2 x 2 cm, hvis du ikke har købt skært oksekød i tern eller strimler.
Svits baconen i en stor gryde, og tag det op, når det er sprødt.
Varm smør og olie op i gryden, svits løg, hvidløg, gulerødder og selleri i et par minutter.
Tilsæt kødet, og brun det på alle sider.
Skær imens tomaterne i tern på ca. 1 x 1 cm.
Kom paprika, spidskommen og lidt peber i gryden, og kom også baconen tilbage i gryden. Bland godt.
Tilsæt tomattern, oksebouillon og tomatpuré, og lad det hele simre ved lav varme under låg i 2½-2¾ timer.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på størrelse med kødet eller lidt større.
Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
Tilsæt kartofler og peberfrugt, når de 2½-2¾ timer er gået, og lad det simre med i 20-30 minutter.
Smag til med salt og peber.
Noter
Suppen serveres med en god klat cremefraiche eller lignende og et drys hakket persille, purløg eller andet grønt drys.Tip: I stedet for friske tomater i tern kan du bruge en dåse flåede tomater. Du skal dog så udskifte de 2 dl tomatpuré med blot 3 spsk. tomatpuré, da der jo er masser af tomatsaft i flåede tomater.