Gryderetter

Gryderetter passer umiddelbart ikke ind i vores koncept med hurtig mad, men vi elsker gryderetter og selvom de oftest tager lang tid at lave, så er det tiden værd, men det er slowfood 🙂

Nedenfor har vi en oversigt over nogle af vores mest populære gryderetter:

Mørbradgryde

mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradgryde er en af danskernes absolutte favoritter når det kommer til gryderetter. Det er ikke specielt underligt fordi mørbradgryde er super lækkert. I vores opskrift er det faktisk ikke en opskrift, men 5 forskellige varianter af den populære mørbrad opskrift fra klassisk over LCHF til en eksotisk version af mørbradgryde.

Find mørbradgryde opskrifterne ved at følge den indledende link.

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne betyder kort og godt Chili med kød og trods det udenlandske navn, så er det blevet en klassisk dansk ret, som bliver lavet i de fleste hjem fra tid til anden. Her kan du læse Hurtig Mums’ bud på en Chili con carne opskrift. Opskriften er leveret uden bud på ris, men rigtig mange foretrækker at bruge rist til Chile con carne, og hvis du foretrækker det så just go ahead.

Brug linket ovenfor for at komme til Chili con carne overskriften.

Osso Buco

osso buco

Osso Buco

Osso Buco er en dejlig italiensk gryderet. Retten er en egnsret fra området Piemonte og Lombardiet. Osso Buco betyder direkte oversat knoglens hul og henviser til den marv, der sidder i hullet og som har en afgørende betydning for smagen i Osso Buco. Retten kom til danmark i midten af 1960’erne. Hovedingrediensen er kalveskank.

Du kan finde en traditionel opskrift på Osso Buco her på siden ved at følge forrige link.

Biryani

biryani

Biryani

Biryani er en mellemøstlig gryderet, hvor der er spændende brug af eksotiske krydderier som kardemomme og nelliker. Selv ordet Biryani stammer fra det persiske ord Berya, der løst kan oversættes med ristet eller stegt. Det er en ret vi er blevet meget glade for når vi for alvor skal have udfordret vores smagsløg.

Du kan læse vores opskrift på Biryani ved at følge forrige link.

Skipperlabskovs

skipperlabskovs

Skipperlabskobs

Skipperlabskovs er en klassisk dansk ret. Den er for den unge generation relativt ukendt og det er egentlig ganske synd. Med ret få ændringer i den klassiske opskrift er skipperlabskovs faktisk en rigtig lækker ret. Jeg anbefaler, at man dropper normalt hakket oksekød, og istedet bruger nogle sejere stykker kød. Dog er det en rigtig god ide at sprænge kødet, hvis man vælger de sejere stykker.

Klik på forrige link for at komme til Skipperlabskovs opskriften eller billedet til højre.

 

Grydestegt kylling

grydestegt kylling

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling – Kylling kan sagtens laves i gryde. Faktisk finder der mange forskellige varianter af kylling i gryde, men her er fokus udelukkende på grydestegt kylling. Det er en rigtig lækker og simpel ret. At lave grydestegt kylling er lidt som at lære at cykle. Når du først har lært at lave grydestegt kylling, så glemmer du det aldrig. Så det er bare at få lært at lave grydestegt kylling, og så er det en opkskrift, der holder ved. Du kan servere denne ret med almindelige kogte eller bagte kartofler eller almindelige ris til. Vi har ikke prøvet med vores populære blomkålsris som tilbehør til grydestegt kylling, men det kan sagtens være en lidt sundere løsning.

Klik på det indledende link eller billedet til højre af grydestegt kylling. Det er simpelt og relativt hurtigt.