Skyl basilikum, og kom den i blenderen sammen med ½ dl olie, parmesan, hvidløg og pinjekerner.
Kør, til du har en ensartet masse. Er pestoen for tør, så tilsæt mere olie.
Smag til med salt og peber.
Pensl laksefileterne med pesto, og læg dem med skindsiden nedad (det kan sagtens ses, selvom der ikke er skind på) i en foliebakke eller på en grillpande med huller, smurt med olie.
Grill dem ved indirekte varme i 3-4 minutter.
Vend fileterne, og grill dem 1-2 minutter på den anden side.
Noter
Tip I: Du kan grille en hel lakseside på samme måde, den skal så have længere tid – ca. 15-18 minutter i alt.Tip II: Du kan også bruge laks med skind. Pensl så kun fisken på oversiden. Fiskeskind – ikke kun på laks – kan blive ualmindeligt sprødt, ligesom flæskesvær. Hvis du vil spise skindet, så husk at fjerne skæl, inden du smider laksen på grillen. Nu er det ikke, fordi skæl smager grimt, men de er ubehagelige at sidde og tygge i. Selvom skindet ikke bliver sprødt, er det stadig lækkert – altså uden skæl!Servér laks på grill med en frisk salat, f.eks. en avocadosalat, grillede tomater og flutes lunet på grillen. Det er lækkert og rimelig sundt.