Skær porrer og rosenkål i grove stykker – bruger du frisk rosenkål så fjern de groveste blade og det nederste af stokken inden.
Blancher grøntsagerne i let saltet vand i et minuts tid – ved at komme dem i det kogende vand og efterfølgende overhælde dem med iskoldt vand og herefter lade dem dryppe af.
Vend laks, de blancherede grøntsager og presset hvidløg sammen.
Beklæd en passende form med butterdejen, og fordel laks og grøntsager i dejen – skær evt. dejen til så den passer. Gem resterne til pynt.
Pisk fløde, mælk, æg, salt, peber og revet muskat sammen, og fordel det over laks og grøntsager.
Riv parmesanost henover. Lav strimler, blomster, blade eller lignende af eventuel restdej, og læg oven på tærten.
Bag tærten i ca. 20 minutter til den er fast. Bagetiden kan variere afhængig af formens diameter, jo mindre diameter jo længere bagetid.
Noter
Tilbehør til laksetærte Til denne lækre laksetærte med røget laks serverer jeg gerne en salat lavet af halve cherrytomater, salatløg i ringe og plukket salat. Herforuden marinerer jeg noget fennikel i tynde skiver i et opkog af hvidvin, peberkorn, laurbærblade, korianderfrø og frisk timian.Når lagen og fennikel er kølet af tager jeg fennikelskiverne op, og drysser dem salt og hælder citronsaft over dem.Marinaden sier jeg efterfølgende og tilsætter olivenolie og bruger den som dressing til salaten.Jeg serverer tærten med f.eks. The Fist Lady, Chardonay, som er en hvidvin som er frugtig og blød, mineralsk og tør.