Du skal ikke komme vand eller bouillon ved fra start af, når du steger din oksefilet i Crock-Potten. Hvis du gør det bliver den mere dampet end stegt, og det er jo ikke meningen.
Varm smørret godt op, og brun oksefileten hurtigt på alle sider, mens du krydrer den med rigeligt peber og et moderat drys salt.
Læg oksefileten i slow cookeren, hæld fedtstoffet fra panden over, og sæt et stegetermometer i stegen på det tykkeste sted.
Skær løget i skiver, pil hvidløgsfeddene, og kom begge dele i gryden sammen med rosmarin.
Tænd for gryden ved lav varme, læg låg på, og indstil timeren til 4 timer.
Bland mel og sukker, og pisk eddike og sennep i. Pisk, til du har en klumpfri gastrik, og bland så bouillonen i.
Hold øje med kødet – eller rettere termometeret – når temperaturen er på ca. 35-40° C, hældes gastrikken over og rundt om fileten.
Læg låg på igen, og kog videre, til stegen har en kernetemperatur på 55° C.
Tag kødet op, og pak det i stanniol. Det steger ikke videre, når det er tilberedt ved så lav temperatur, som det ellers ville gøre, hvis det havde været i ovnen ved 150-200° C.
Kog gastrikken ind, til den bliver tykkere, si den, og servér oksefileten med den, eller brug den til en god sovs.
Noter
Oksefilet smager godt sammen med kold kartoffelsalat eller melonsalat. Stegt oksefilet er også en god ret at servere på en buffet – dog smager den bedst varm.Tip: Gem løg, hvidløg og rosmarin. Det smager skønt i en oksefiletsandwich eller -burger dagen efter, hvis der skulle være blevet kød tilovers. Ellers smager det også lækkert oven på en rullepølse- eller spegepølsemad.Har du brug for at varme oksefileten – f.eks. til burgeren dagen efter – så skær den i tynde skiver, og giv den en hurtig tur på brødristeren, på grillen eller på en grillpande. Du kan også komme den i ovnen, men så sørg for damp – f.eks. en bradepande med vand i nedenunder – så kødet ikke bliver tørt.