Go Back
+ servings
kartoffelsuppe

Hjemmelavet kartoffelsuppe opskrift

Den tager ikke specielt lang tid at lave, og så er den faktisk også fedtfattig – så hvad er der ikke at kunne lide? Så lad os komme i gang!
5 fra 1 stemme
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: kartoffelsuppe
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 737kcal

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. chilipulver – eller lidt hakket chilipeber
  • ½-1 l grøntsagsbouillon
  • 1-1½ tsk. sellerisalt
  • ½ l mælk
  • 50 g revet ost
  • ½-1 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. muskat
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
  • Rengør porrer, løg og hvidløg, og snit, skær, og hak dem i passende stykker.
  • Varm olien i en gryde, og svits grøntsagerne sammen med chilipulveret – gem ca. ½ snittet porre til bid og garniture.
  • Tilsæt kartoffeltern og sellerisalt, og hæld bouillon ved, så det dækker – minimum ½ liter.
  • Lad det hele småkoge, til det er mørt – 10-15 minutter.
  • Blend kartoffelsuppen, og tilsæt mælk.
  • Bring suppen i kog under omrøring.
  • Tilsæt revet ost, timian og det meste af den gemte porre.
  • Kog op igen, og lad suppen koge i yderligere 5 minutter.
  • Smag til med muskat, salt og peber.
  • Pynt med de sidste rå porreringe.

Noter

Til suppen serverer du godt, groft brød eller grovboller.
Der er, som du kan se, ikke kød i suppen, så den kan i denne version serveres for vegetarer. Men skulle du ønske lidt mere bid og kød i suppen, kan du komme strimler af skinke, chorizopølse eller lignende i.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 737kcal | Kulhydrat: 79g | Protein: 19g | Fedt: 37g | Mættet fedt: 4g | Kolesterol: 19mg | Natrium: 21557mg | Kalium: 1202mg | Fiber: 9g | Sukker: 21g | Vitamin C: 49mg | Calcium: 316mg | Jern: 3mg