Rengør porrer, løg og hvidløg, og snit, skær, og hak dem i passende stykker.
Varm olien i en gryde, og svits grøntsagerne sammen med chilipulveret – gem ca. ½ snittet porre til bid og garniture.
Tilsæt kartoffeltern og sellerisalt, og hæld bouillon ved, så det dækker – minimum ½ liter.
Lad det hele småkoge, til det er mørt – 10-15 minutter.
Blend kartoffelsuppen, og tilsæt mælk.
Bring suppen i kog under omrøring.
Tilsæt revet ost, timian og det meste af den gemte porre.
Kog op igen, og lad suppen koge i yderligere 5 minutter.
Smag til med muskat, salt og peber.
Pynt med de sidste rå porreringe.
Noter
Til suppen serverer du godt, groft brød eller grovboller.Der er, som du kan se, ikke kød i suppen, så den kan i denne version serveres for vegetarer. Men skulle du ønske lidt mere bid og kød i suppen, kan du komme strimler af skinke, chorizopølse eller lignende i.