Føler du for det, kan du selvfølgelig tilsætte rejer, kylling, laks, eller hvad du nu kan lide, og du kan også erstatte grøntsagerne med, hvad du har, eller hvad der gør dine stegte nudler perfekte – helt som i en kinesisk take away – bare billigere.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem derefter med koldt vand, og lad dem dryppe af i et dørslag eller en sigte.
Snit hvidkålen, drys den med lidt groft salt, og ”ælt” den i et par minutter.
Lad den stå i 10-15 minutter, ”kram” den, hæld væsken fra, og lad derefter kålen dryppe af.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint, eller riv dem.
Skær rod og ”doven” top af forårsløgene, og skær løgene i tynde ringe.
Skyl peberfrugten, fjern stilk, stok og kerner, og skær peberfrugten i strimler.
Varm 1 spsk. olie op i wokken.
Slå æggene ud i wokken, og rør rundt i dem, så blomme og hvide bliver blandet under stegningen.
Tag æggene op efter et minuts tid.
Varm resten af olien op i wokken, og svits chiliflager, ingefær og hvidløg ved høj varme i et minuts tid.
Tilsæt hvidkål og peberfrugt, og lad det svitse med i et par minutter. De skal stadig have lidt bid.
Vend de kogte nudler og de stegte æg i wokken.
Tilsæt soja- og chilisauce.
Smag til med sukker, limesaft, salt og peber.
Noter
Servér med det samme evt. med frisk koriander og saltede peanuts. De stegte nudler smager godt som tilbehør til grillet eller stegt fisk eller kylling i fad. Opskriften kan også bruges med stegte ris, men så hedder retten selvsagt ikke stegte nudler længere.