Hvad der kan være lækkert at tilføje i fattoush - som libaneserne gør - er sumac* som giver retten en endnu mere syrlig smag. Hvidkål smager også rigtig godt i fattoush, hvis du skærer det lidt fint.
Pisk olie, citronsaft, tørret mynte og knust hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt.
Sæt dressingen i køleskabet i minimum et kvarter.
Riv brødet i asymmetriske stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i ovnen ved 250° C i ca. 4 minutter. Du kan også friturestege det - og det smager bedre end at bage det, men lidt usundt.
Skær tomater, agurker og peberfrugt i tern.
Hak radiserne fint.
Skær rødløget i tynde, halve skiver
Skær forårsløgene i tynde ringe.
Skær salaten ud i strimler.
Bland alle grøntsagerne sammen i en stor skål.
Tag dressingen ud af køleskabet, og smag den til igen. Den skal være kraftig i smagen.
Bland dressingen i grøntsagerne.
Drys halvdelen af de lune brødstykker over, og servér resten til.
Noter
Tip: Hvis du ved der bliver fattoush salat tilbage, så kom ikke mere brød på end der bliver spist. Brødet bliver blødt af at stå, og det er ikke specielt lækkert med blødt brød i salaten dagen efter.