Denne Cæsar salat er tilberedt på en lidt anden måde end den slags Cæsar salat du vil få serveret på en bistro, café eller et andet spisested. Men den er bestemt en kejser værdig. Okay, det er ikke Julius Cæsar – hvorvidt han da var kejser eller ej – der har lagt navn til denne salat, men derimod den italiensk-amerikanske kok og restauratør, Caesar Cardini, så vidt vides. Men nu tilbage til opskriften.
Der er rigtig mange der kommer ansjosfileter i dressingen – blendede naturligvis – men det gør der ikke i denne.
Start med at komme æggeblommer, 4 spsk. olie, citronsaft, knust hvidløg, og dijonsennep samt lidt salt og peber i en minihakker, og hak/blend til dressingen er lys og cremet – lidt hen ad mayonnaise – det tager et minuts tid.
Sæt dressingen på køl i mindst 15 minutter, og smag den herefter til med salt, peber, citronsaft og sennep.
Tænd ovnen på 200° C.
Skær brødet i terninger – de behøver ikke være fuldstændig firkantede og ens i størrelse – og bland dem med den sidste halve spiseskefuld olie på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt terningerne i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde – vend et par gangen undervejs.
Fordel halvdelen af den revede ost i portioner – ca. 1 spsk. til hver – på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Spred osten godt ud – måske skal du have en plade mere i brug.
Sæt dem i ovnen, og bag dem til de er gyldne og sprøde – ca. 6 minutter.
Steg kyllingestrimlerne i olie på en varm pande til de er gennemstegte – ca. 5-7 minutter afhængig af tykkelse.
Skyl salatbladene – riv dem eventuelt lidt i stykker hvis du synes de er for store – og anret dem i store, dybe tallerkner.
Fordel kyllingestrimler, croutoner, evt. hakket chili og revet ost (den sidste halvdel) sådan lidt tilfældigt oven på salatbladene.
Hæld lidt dressing over, og sæt/læg/stil en, to eller tre ostechips på hver.