En god blomkålssuppe må gerne være cremet. Derfor kommer vi fløde i, men – igen – vil du spare på kalorierne, så vælg en madlavningsfløde med en lavere fedtprocent eller sågar mælk.
Fjern de grønne blade fra blomkålen, og skær det nederste grove stykke af stokken.
Del blomkålen i mindre stykker – også stokken.
Kog blomkålen i så meget vand at det lige netop dækker. Blomkålen skal koges mør. Så mør at den kan blendes efterfølgende.
Pil imens hvidløgsfeddet og skalotteløgene.
Skær skalotteløgene i små tern.
Steg baconen/skinken i mikroovnen eller på en stegepande.
Svits løgternene i lidt olie eller i fedtet fra baconen hvis du har valgt bacon og har stegt det på en pande.
Hæld vandet fra blomkålen, men smid det ikke ud.
Lad kålen dryppe godt af, og blend den herefter med hvidløgsfeddet.
Spæd op med kogevandet så du får en blomkålspuré.
Kog herefter blomkålspureen op med fløden til den bliver glat og lækker.
Smag til med salt og peber.
Dup kammuslinger tørre med lidt køkkenrulle, fjern den lille muskel på siden – hvis den stadig er der – og gnid muslingerne med olie.
Steg herefter kammuslingerne på en grillpande ca. 1 minut på hver side – afhængig af størrelse.
Servér blomkålssuppen varm med kammuslinger, et drys ristede løgtern og en dusk basilikum samt brød – gerne lunt – og en skive bacon/skinke til.
Noter
Hvis du skal holde den helt sunde linje så rist noget rugbrød og server det til!Velbekomme!Se også vores andre blomålsretter her eller se de to blomkålsfavoritter her: Blomkålsrisog Blomkålsmos - du kan også finde en lækker græskarsuppe her.