Kog risene efter anvisningen på emballagen, og lad dem afkøle, hvis ikke du har en rest kogte, kolde ris. Du kan bruge alle former for ris. Jeg bruger enten jasmin- eller brune ris.
Tænd ovnen på 200° C.
Skyl, og hak persillen fint.
Pil hvidløget, og tag hvidløgspresseren frem.
Bland fetaost med presset hvidløg.
Rør det hakkede kød med ægget og de kogte ris.
Krydr med salt og peber.
Bred farsen ud i et firkantet stykke – ca. 2 cm i tykkelsen – på et stykke husholdningsfilm.
Fordel persillen ud over farsen.
Læg feta-blandingen i en bred stribe midt på farsen på langs.
Rul farsen sammen som en roulade på langs ved hjælp af husholdningsfilmen.
Luk enderne, og tryk evt. rouladen/brødet lidt sammen, hvis du gerne vil have det lidt tykkere.
Drys med peber.
Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt det i ovnen i ca. 50 minutter til 1 time afhængig af farsbrødets tykkelse.
Noter
Sidst vi fik græsk farsbrød fik vi flødekartofler og spinatsalat til, men det smager også skønt med kartofler, dampede grøntsager og brun sovs eller tomatsovs til. Faktisk er mulighederne mange. Tzatziki vil helt klart også være oplagt, når nu det er et græsk farsbrød.