Meatza er nemmere at lave end pizza – i hvert fald, hvis du selv plejer at lave pizzaen helt fra bunden. For her er ingen dej, der skal æltes, hæve eller noget andet. Bunden er lavet af en fars af hakket oksekød og andre lækre ingredienser.
Hæld de flåede tomater i en sigte, så saften løber fra.
Slå æggene let sammen.
Kom hakket oksekød, æg, havregryn, parmesan og persille i en skål, og ælt det hurtigt sammen – det skal ikke røres til en ensartet fars, men blot blandes groft.
Riv hvidløget, og krydr farsen med det samt salt og peber.
Pensl en støbejernspande – eller en anden pande eller form, som kan tåle at komme i ovnen – med olie. Jeg bruger en støbejernspande på ca. 28 cm i diameter. Husk, at håndtaget også skal kunne tåle varmen.
Bred farsen ud i panden, og pres den let sammen med fingrene, så den kommer til at dække hele bunden af panden, som om farsen var en pizzabund.
Rør de drænede tomater sammen med hvidløgsolie og oregano, krydr med salt og peber, og fordel det over farsen.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel dem øverst på meatzaen.
Sæt panden i ovnen i ca. 20-25 minutter, til meatzaen er gennemstegt, og osten er smeltet.
Tag den ud, og lad den hvile i 5 minutter, før du skærer den ud i trekanter som en pizza.
Servér med frisk basilikum.
Noter
Du kan også servere meatzaen med en lækker skål salat til, for eksempel avocadosalat. Skulle der være nogen, der savner dejen, kan du jo derudover vælge at servere friskbagt naan til.