Du kan også komme andre grøntsager i såsom kål, ærter eller majs. Friske krydderurter smager også godt i denne ret. Her er mulighederne for hvad du kan komme i, faktisk uendelige!
2tsk.tørret oreganobasilikum eller lignende, hvis tomaterne ikke er krydrede
Sukker
Salt og peber
Parmesan
Sådan gør du
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver på et par cm eller deromkring.
Varm olien op i en stor gryde, og tilsæt det hakkede oksekød.
Svits, indtil kødet begynder at skille og tager lidt farve – 5-7 minutter.
Tilsæt løg og hvidløg, og svits videre i et par minutter, til løgene bliver klare.
Tilsæt gulerødder og champignoner, og lad også dem svitse med i et par minutter.
Kom tomatpasta i, og lad det svitse med et kort øjeblik under omrøring.
Hæld tomater og vand i, og tilsæt sambal oelek og evt. tørrede krydderurter.
Lad det hele simre i 10-15 minutter, til gulerødderne er blevet bløde, men stadig har bid.
Smag derefter til med sukker, salt og peber.
Noter
Stil parmesanost og rivejern på bordet, så man selv kan dosere osten. Og husk også at dække op med gaffel og ske i stedet for kniv og gaffel. Spaghetti spises nemmest med gaffel og ske.Du kan købe revet parmesan på pose, men det smager bare ikke lige så godt. Faktisk synes jeg ikke, at købt revet parmesan smager af noget overhovedet. Så jeg stemmer helt klart for det hele stykke parmesan.Kødsovsen smager også godt med kartoffelmos til, og du kan selvfølgelig også bruge anden pasta end spaghetti, men så er det ikke spaghetti med kødsovs mere.