Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs – Børnenes livret! Det er det i hvert fald her i huset. Og heldigvis kan du variere kødsovs i det uendelige, så det ikke behøver at smage ens hver gang. Bare det smager godt hver gang. Og denne variant, smager skønt – også for børn.

Jeg kan bedst lide pasta, hvis den har søbet i en god sovs de sidste minutters tid af tilberedningstiden, ligesom italienerne gør det. Men børn er ikke altid enige med mig. For nogle børn kan bedst lide, når tingene er adskilt. Spaghetti for sig og kødsovs for sig. Så engang imellem får de deres vilje.

Få inspiration fra vores venner fra Gastrofun

Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: aftensmad, Børn
Antal: 4 personer
Kalorier: 628kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan også komme andre grøntsager i såsom kål, ærter eller majs. Friske krydderurter smager også godt i denne ret. Her er mulighederne for hvad du kan komme i, faktisk uendelige!

Ingredienser



Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  • Pil og hak løg og hvidløg fint.
  • Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  • Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver på et par cm eller deromkring.
  • Varm olien op i en stor gryde, og tilsæt det hakkede oksekød.
  • Svits, indtil kødet begynder at skille og tager lidt farve – 5-7 minutter.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og svits videre i et par minutter, til løgene bliver klare.
  • Tilsæt gulerødder og champignoner, og lad også dem svitse med i et par minutter.
  • Kom tomatpasta i, og lad det svitse med et kort øjeblik under omrøring.
  • Hæld tomater og vand i, og tilsæt sambal oelek og evt. tørrede krydderurter.
  • Lad det hele simre i 10-15 minutter, til gulerødderne er blevet bløde, men stadig har bid.
  • Smag derefter til med sukker, salt og peber.

Noter

Stil parmesanost og rivejern på bordet, så man selv kan dosere osten. Og husk også at dække op med gaffel og ske i stedet for kniv og gaffel. Spaghetti spises nemmest med gaffel og ske.
Du kan købe revet parmesan på pose, men det smager bare ikke lige så godt. Faktisk synes jeg ikke, at købt revet parmesan smager af noget overhovedet. Så jeg stemmer helt klart for det hele stykke parmesan.
Kødsovsen smager også godt med kartoffelmos til, og du kan selvfølgelig også bruge anden pasta end spaghetti, men så er det ikke spaghetti med kødsovs mere.

Nutrition

Kalorier: 628kcal | Kulhydrat: 67g | Protein: 35g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 2g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 140mg | Kalium: 904mg | Fiber: 3g | Sukker: 5g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 90mg | Jern: 6mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

TIPS

Du kan med fordel substituere vandet med 1½ dl stærk kaffe. så den laver du lige i forvejen. Du kan bruge espresso, eller du kan lave kaffe med dobbelt op på bønnerne. Kaffen behøver ikke være kold, når du kommer den i, så du behøver ikke være flere timer forud med at få den brygget.

Et andet tip til denne opskrift er, at du også kan substituere vandet med enten mælk eller fløde så det giver en lækker cremet smag til kødsovsen.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce