250mlpiskeflødedu kan også bruge madlavnings fløde
lidt frisk koriander – hvis du ønsker det ellers smager det stadig fantastisk uden!
Salt og peber
mandelsplitter
stødt chili – hvis du kan lide det stærkt!
Sådan gør du
Skær løget i mindre stykker, og knus det til en pasta i en morter.
Bland græsk yoghurt, citronsaft, alle krydderierne, løgpasta, ingefærpasta, knust hvidløg og lidt salt i en skål
Skær kyllingebrystet i store tern og kom det i skålen med marinaden.
Kom kyllingemarinaden i køleskabet i mindst en halv time (jo længere det får lov til at trække jo bedre smager det!)
Svits 2 spsk. smør med løg, tomaterne, ingefær, hvidløg, persille, krydderierne, tomatpureen og mandler.
Dernæst blender du hele sammen til det bliver en lækker jævn rød sovs.
I en pande ved siden af, adskillder du kyllingen fra marinaden (evt. lad 2-3 spsk. af marinaden være) og steger kyllingen indtil kyllingen er hvid indeni.
Tilsæt så den stegte kylling i butterchicken sovsen og fløde i og rør det godt rundt.
Lad det simre lidt under låg.
Kom flere mandelsplitter i, hvis du elsker noget med knas i.
Pynt din butter chicken med hakket koriander og servér med naanbrød, chapati og/eller basmati ris og eventuelt en klat smør. Velbekomme!
Noter
* Garam masala er en indisk krydderiblanding som kan købes i de fleste grønthandlere eller indiske/pakistanske forhandlere.
** Ghee er en type klaret smør som bliver brugt meget i indiske/pakistanske retter eller mellemøstlige kager. Smagen af smør er stærkere. Du kan købe Ghee i de fleste grønthandlere eller indiske/pakistanske forhandlere, men hvis du har svært ved at finde ghee, så kan du sagtens bruge smør.