Go Back
+ servings
Butter Chicken

Butter chicken

I denne butter chicken er der ikke brugt nogen færdige krydderiblandinger. Men her er brugt stødte krydderier.
4.2 fra 5 stemmer
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marinaden til kyllingen

  • 1 løg
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 5 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. frisk knust ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk. garam masala*
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 tsk paprika
  • 800 g kyllingebryst

Butter chicken sovsen

  • 4 spsk. Ghee eller smør
  • 1 løg finthakket
  • 4 store tomater – eller en dåske hakkede tomater
  • 2 tsk. ingefær finthakket
  • 2 tsk. hvidløg finthakket
  • persille en håndfuld
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 spsk. tomatpuree
  • 250 ml piskefløde du kan også bruge madlavnings fløde
  • lidt frisk koriander – hvis du ønsker det ellers smager det stadig fantastisk uden!
  • Salt og peber
  • mandelsplitter
  • stødt chili – hvis du kan lide det stærkt!

Sådan gør du

  • Skær løget i mindre stykker, og knus det til en pasta i en morter.
  • Bland græsk yoghurt, citronsaft, alle krydderierne, løgpasta, ingefærpasta, knust hvidløg og lidt salt i en skål
  • Skær kyllingebrystet i store tern og kom det i skålen med marinaden.
  • Kom kyllingemarinaden i køleskabet i mindst en halv time (jo længere det får lov til at trække jo bedre smager det!)
  • Svits 2 spsk. smør med løg, tomaterne, ingefær, hvidløg, persille, krydderierne, tomatpureen og mandler.
  • Dernæst blender du hele sammen til det bliver en lækker jævn rød sovs.
  • I en pande ved siden af, adskillder du kyllingen fra marinaden (evt. lad 2-3 spsk. af marinaden være) og steger kyllingen indtil kyllingen er hvid indeni.
  • Tilsæt så den stegte kylling i butterchicken sovsen og fløde i og rør det godt rundt.
  • Lad det simre lidt under låg.
  • Kom flere mandelsplitter i, hvis du elsker noget med knas i.
  • Pynt din butter chicken med hakket koriander og servér med naanbrød, chapati og/eller basmati ris og eventuelt en klat smør. Velbekomme!

Noter

* Garam masala er en indisk krydderiblanding som kan købes i de fleste grønthandlere eller indiske/pakistanske forhandlere.
** Ghee er en type klaret smør som bliver brugt meget i indiske/pakistanske retter eller mellemøstlige kager. Smagen af smør er stærkere. Du kan købe Ghee i de fleste grønthandlere eller indiske/pakistanske forhandlere, men hvis du har svært ved at finde ghee, så kan du sagtens bruge smør.