6 retter med procenter i

Hvis du varmer din mad, er der reelt set ingen alkoholprocent i den, selvom du marinerer den i rødvin, koger den i øl eller flamberer den i cognac. For spiritussen/alkoholen fordamper under varmetilberedning. Men det efterlader en skøn smag. Så det er altså kun, hvis du kommer rosiner, der har ligget i rom i isen, koldmarinerer tomaterne i sherry, lægger makronerne til æblekagen i blød i portvin eller lignende, at der er procenter i din mad.

Men her får du 6 retter, som indeholder alkohol af den ene eller den anden art. Du finder opskrifterne her på sitet.

Øllebrød

Annonce

Øllebrød er oplagt at starte med, da det jo af navnet fremgår, at der er øl i. Det kan man jo selvfølgelig ikke altid regne med. F.eks. er der ikke skyggen af fugle i benløse fugle. Og faktisk er der heller ikke altid øl i øllebrød. Klik på linket herover eller på billedet herunder, og få opskriften på øllebrød – både med og uden øl.

øllebrød

Coq au vin

Coq au vin er fransk og betyder hane med vin. Så selvfølgelig er der vin i. Til gengæld er der ikke altid hane i, for hvor tit løber man lige ind i sådan én? I stedet er der oftest kylling i, for det er nemt at få fat i. Coq au vin indeholder mange andre lækre sager end rødvinen, som den bliver kogt i, så som bacon, perleløg og champignoner. Men klik på linket i starten af teksten eller på billedet herunder, og få hele opskriften.

coq au vin

Tiramisu

Tiramisu er én af de retter, der rent faktisk har procenter i sig. Her sker nemlig ingen opvarmning kun nedkøling. Dog er der blot ½ dl mandellikør til deling mellem minimum 6 personer, så der er nok ikke nogen, der går under bordet af den grund. Men kan man ikke tåle spiritus, skal man holde sig fra tiramisu. Find opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

tiramisu

Kartoffelsalat

Kartoffelsalaten her er også én af dem, hvor alkoholen ikke forsvinder. Der er nemlig hvidvin i marinaden, som kartoflerne og de andre ingredienser ligger og trækker i. Det giver en frisk smag til kartoffelsalaten – som serveres kold – i forhold til den traditionelle kolde kartoffelsalat med mayonnaise. Klik på linket herover eller på billedet af kartoffelsalaten for at gå til opskriften.

kartoffelsalat

Alfajores

Alfajores er en sammenlagt småkage, hvor der tilsættes cognac i dejen – ikke voldsomt meget, men nok til at sætte smag. Kagerne lægges sammen to og to med det lækre dulce de leche imellem. Har du aldrig smagt alfajores – eller dulce de leche for den sags skyld – så skynd dig at klikke på linket eller på billedet, for så er du altså gået glip af en fantastisk smagsoplevelse.

alfajores

Rødvinssauce

Rødvinssaucen kommer vi ganske enkelt ikke uden om, når vi taler om retter med spiritus, øl eller vin. Det er godt nok ikke en selvstændig ret, men det er lækkert tilbehør til rigtig mange retter. I en rødvinssauce koges vinen ind, så den bliver til en tyk velsmagende sirup. Du finder opskriften ved at klikke på linket i starter af teksten eller på billedet herunder.

rødvinssauce

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here