Bagt frugt med citron og vanilje

Bagt frugt – Et godt eksempel på, at en god dessert hverken behøver at være dyr, tidskrævende, besværlig eller – nå ja – synderligt usund.

Bagt frugt med citron og vanilje

Bagt frugt er en god dessert af flere årsager. For det første får det aldrig nogle klager, når hele hjemmet og opgangen dufter af vanilje og citron. For det andet kan den hurtigt smides sammen og se overskudsagtig ud, hvis man har glemt, at svigermor kommer på besøg, eller man pludselig selv får lyst til dessert, men ikke helt kan overskue at finde det store udstyr frem. Sidst men ikke mindst er den absolut foolproof og slår aldrig fejl!

Denne opskrift er, som jeg bedst kan lide den – helt enkel. Den har ingen dikkedarer eller besværlige teknikker. Den fungerer bare.

Hvis man alligevel er en kende mere eventyrlystent anlagt, kan den varieres i det uendelige: prøv f.eks at tilføje lidt hakket mynte, nødder, chokolade eller lakridsgranulat. Kun fantasien sætter grænser.

Én ting kan dog ikke laves om: den tigger efter at blive serveret med vanilje is, creme fraiche, flødeskum eller græsk yoghurt.

Bagt frugt med citron og vanilje – opskrift

Ingredienser til 4 personer

  • 500 gram valgfri frugt eller bær (Jeg brugte æble, pære og hindbær)
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 0,25 dl sukker (evt. lidt mere, hvis der bruges syrlig frugt)
  • Saften fra ½ citron

Fremgangsmåde

  • Skær frugten ud og fordel den i et ovnfast fad.
  • Tag lidt af sukkeret fra og rør kornene fra vaniljestangen ud deri, indtil de er godt fordelt.
  • Hæld vaniljesukkeret og det resterende sukker ud over frugten, efterfulgt af citronsaft.
  • Rør godt rundt, indtil alle frugtstykker er dækkede og lad hvile mindst ½ time – gerne flere timer. Jo længere den får lov at stå, jo mere trækker sukkeret en masse lækker saft ud af frugten.
  • Bag i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, indtil frugten er mør, men stadig har lidt bid.
  • Server med flødeskum, creme fraiche, vaniljecreme eller vaniljeis.
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

    1. Hej Nina
      Det er ikke noget jeg har prøvet men jo man burde kunne bruge Mikroovnen i stedet. Hvis du prøver det, må du meget gerne dele dine erfaringer her.
      Mvh
      Laust

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter