Start med at lave en mælkesauce ved at røre mel og 2½ spsk. af mælken sammen i en kasserolle.
Tilsæt resten af mælken samt 2½ dl af grøntsagsbouillonen.
Tilsæt 25 g af smørret, og bring saucen i kog under omrøring.
Smag saucen til med cayennepeber, løgpulver, tørret løvstikke, salt og peber, og lad den simre under omrøring i ca. 5 minutter.
Skær roden og den slatne del af toppen af porrerne. Fjern de yderste blade, og skyl porrerne grundigt.
Skær porrerne i tynde ringe.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
Skær torskefileten i strimler på ca. 2-3 mm, dryp dem med citronsaft, og drys dem med salt.
Tænd ovnen på 200° C, konventionel ovn.
Smelt resten af smørret (20 g) i en sauterpande – det må ikke brune.
Kom porrer og hvidløg i, og lad det svitse i et par minutter.
Tilsæt resten af grøntsagsbouillonen (2 dl), og lad det simre uden låg i ca. 10 minutter.
Tilsæt gulerødder og spinat, og smag til med koriander, salt og peber.
Byg lasagnen i et ovnfast fad med en størrelse på ca. 6 x 22 x 27 cm ved først at lægge ¼ af grøntsagsblandingen i bunden af fadet.
Læg 1/3 af fisken, ¼ af mælkesaucen og 3 lasagneplader ovenpå.
Fortsæt med grøntsager, fisk, sauce og lasagneplader endnu 2 gange.
Læg til sidst grøntsagsblanding og sauce oven på det sidste lag lasagneplader.
Drys med rasp, og sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter.
Giv evt. lasagnen en tur under grillen, hvis den skal have lidt mere farve.
Lad lasagne hvile i 10 minutter, inden du serverer den – evt. med lidt revet ost, hvis du kan lide det.
Noter
Fiskelasagne smager godt og er en god måde at få noget fisk ind i menuen en gang i mellem. Server lasagnen med en frisk salat til, f.eks. en mangosalat eller tomatsalat.