Hvidløgssuppe

Bare ordet ’hvidløgssuppe’ får ganen til at svide og øjnene til at løbe i vand, men så stærk behøver en hvidløgssuppe slet ikke at være. Denne hvidløgssuppe er blid og cremet med den fineste smag af hvidløg. Godt nok er der mange fed hvidløg i, men smagen afrundes helt perfekt af den cremede flødeost.

hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe cremet – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 175kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det kan ikke anbefales at bruge etfedshvidløg til denne hvidløgssuppe, for der skal mange til. Brug i stedet et sammensat hvidløg med flere fed i.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Pil, og halvér hvidløgsfeddene. Pil, og skær løget i tynde skiver. Skær også fenniklen i tynde skiver.
  • Svits hvidløg, løg og fennikel i olien i en gryde.
  • Hæld bouillonen over, og tilsæt timiankvisten. Bring det hele i kog, og lad det simre i ca. 40 minutter.
  • Tag timiankvisten op, og blend suppen til den er glat og ensartet.
  • Tilsæt flødeost, og lad den smelte sammen med suppen under omrøring.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis du synes hvidløgssuppen er for tyk.
  • Hvidløgssuppen serveres med sprøde, spicy croutoner, og dem laver du naturligvis også selv for at få det bedste resultat.

Nutrition

Kalorier: 175kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 4g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 7g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 793mg | Kalium: 486mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 22mg | Calcium: 88mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvidløgssuppen serveres med sprøde, spicy croutoner, og dem laver du naturligvis også selv for at få det bedste resultat.

Ingredienser til sprøde, spicy croutoner

  • 4 skiver fast hvidt brød – ikke toastbrød, det er for blødt. Brug et surdejsbrød i stedet. Det betyder ikke noget, at det er et par dage gammelt
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. hakket persille

Sådan laver du croutonerne

  1. Skær skorpen af brødet, og skær krummen i terninger på 2 x 2 cm.
  2. Rist brødternene på en tør pande, til de begynder at blive mørke.
  3. Pil hvidløgsfeddet.
  4. Pisk sennep, olie, eddike, presset hvidløg og hakket persille sammen.
  5. Hæld blandingen ud over croutonerne i panden, og steg videre i et par minutter.
  6. Tag croutonerne op, og læg dem til afkøling.

Croutonerne bruges som drys i den varme hvidløgssuppe. Pynt evt. også med en dusk grønt. På billedet er det toppen af fenniklen, der pryder anretningen.

Regulering af styrken

Selvfølgelig kan smagen og kraften reguleres ved at komme flere eller færre hvidløgsfed i. Eller ved at købe ”slatne” hvidløg. Det er nemlig ikke alle hvidløg, der har lige meget styrke. Køb et økologisk hvidløg evt. fra en lokal hvidløgsdyrker, og du får smag og saft og styrke – og tit også en helt anden størrelse på feddene.

Hvor mange fed er der i et hvidløg?

Når nu du skal bruge 11 fed hvidløg, kan det være en fordel at vide, hvor mange hele hvidløg, du skal have fat i. Men der er forskel på, hvor mange fed, der er i et helt hvidløg. Det ligger sædvanligvis på mellem 8-12 stykker.

På nye frisk hvidløg er det muligt at tælle feddene uden på skallen, men alligevel kan der gemme sig et ekstra fed, når først skallen kommer af.

Til ovennævnte portion hvidløgssuppe vil jeg anbefale at købe to hele hvidløg for at være på den sikre side.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Det lyder lækkert. Skal da prøves. Kunne man lægge noget varmtrøget ørred på toppen i stedet for croutoner?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce