Ratatouille spaghetti

Ratatouille spaghetti – en nem og hurtig pastaret, der kombinerer ingredienserne fra den klassiske franske ratatouille med fløjlsblød pasta. En idéel ret, når der skal ryddes op i grøntsagsskuffen eller bare, når maden skal hurtigt på bordet!

Der er dage, hvor man orker at stå i køkkenet i timevis for at kreere det helt rigtige måltid til sig selv eller sine gæster. Dage, hvor man går fra butik til butik for at finde de helt rigtige varer. Og så er der dage (indrømmet: primært søndage), hvor det eneste, man gider, er at åbne køleskabet og se, hvad man kan få ud af ingredienserne, der allerede ligger derinde. For mig er dette som regel ensbetydende med skabelsen af nye pastaretter, fordi pasta går godt til nærmest alt og er den hurtigste vej til at få maden på bordet uden de store anstrengelser. Man går aldrig galt i byen med pasta!

Denne pastarat indeholder aubergine, squash, løg, peberfrugt og tomat, sådan som en klassisk ratatouille gør det, og til ekstra mæthed har jeg givet den et lille twist ved at tilsætte bønner – men disse kan udelades eller erstattes af kød, hvis man synes. Simpel mad betyder ikke nødvendigvis kedelig mad – og det er denne ret et godt eksempel på!

Opskrift på ratatouille spaghetti

ratatouille spaghetti

Ratatouille spaghetti

Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg skåret i både
  • 3 fed hvidløg hakket fint
  • 1 squash skåret i tern
  • 1 peberfrugt skåret i tern
  • ½ aubergine skåret i tern
  • 2 dåser bønner f.eks kidney eller hvide bønner (kan udelades eller erstattes af kød)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • 1 spsk balsamico
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk stødt chili kan udelades, men giver en god varme
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken og dræn herefter i en sigte.
  • Imens pastaen koger forberedes grøntsagerne. Varm olien op i en stor gryde og steg alle grøntsagerne ved medium varme i 5-10 minutter, indtil de begynder at blive gyldne i kanterne.
  • Tilsæt bønner, tomat, balsamico, timian og chili. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt den kogte pasta til gryden og rør godt rundt med en pastaske eller en tang, så sovsen bliver godt fordelt.
  • Server i dybe tallerkener og drys med hakket, frisk basilikum og lidt parmesan.

Noter

Til servering:
Lidt basilikum og evt. lidt friskrevet parmesan
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 27. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter