Den simple variant af bagt blomkål er, vask blomkål, skær det i skiver, overhæld det med olie, krydr med salt (og evt. peber), bag og grill det i ovnen i ½ time ved 200° C, servér med persilledrys. Herunder får du luksusudgaven.
Skyl blomkålen, og skær den i tykke skiver – sådan ca. 1½ cm.
Beklæd en bradepande med bagepapir.
Læg blomkålsskiverne i bradepanden, og drys med gurkemeje.
Fordel olivenolien over skiverne, og krydr med salt og peber.
Sæt bradepanden i ovnen i 20 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
Pil imens løg og hvidløg, og skær begge dele i tynde skiver.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte – vent ikke for længe, for så har du sesamfrø over hele køkkenet. De springer nemlig ligesom popcorn, når de bliver varme.
Varm solsikkeolien op i en lille wok eller på en panden, og svits løget, til det er gyldent.
Tilsæt hvidløg, chiliflager og revet ingefær, og steg videre et minuts tid under omrøring.
Fordel de ristede sesamfrø og løg-chili-ingefærblandingen over blomkålen, når de 20 minutter er gået, og skru så over på grill.
Lad blomkålen grille i ca. 10 minutters tid. Hold øje. Blomkål skal have mørke kanter, men ikke være helt brændt.
Noter
Blomkålen får på denne måde en helt pikant smag af sesam og tilpas bid på bagtungen fra chili og ingefær. Sidst jeg lavede bagt blomkål, var til mørbradbøf, og forrige gang var det til en paneret fiskefilet, så mulighederne er mange. Har du rester tilovers, kan du findele det endnu mere – evt. riste det kort tid på en varme pande – og bruge det som topping på blomkålssuppen, gulerodssuppen eller en hvilken som helst anden blendet suppe, der vil få et ekstra tvist med sprødristede blomkålskrummer.