Flan

Flan – I Frankrig og Spanien er flan en populær, sød dessert. Den er lavet af mælk eller fløde, sukker samt æg og smages til med vanilje og andre lækkerier.

flan

Flan bages i vandbad i små portionsforme og serveres som små, blævrende buddinger. Enten rektangulære eller runde, bredere i bunden end i toppen – eller omvendt faktisk, for de serveres med bunden opad.

Flan – opskrift

Flan er ikke helt let at lave og tager også lidt tid, men hvis du følger opskriften her, så skal det nok blive til en lækker fransk eller spansk dessert.

Det skal du bruge til 4 personer

  • ½ l mælk
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 stykke skal af en økologisk citron
  • 1 spsk. rom
  • 1 knsp. revet muskat
  • 2 dl sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan laver du flan

  1. Bring mælk, kanel, citronskal, rom og revet muskat i kog, lad det simre i ca. 10 minutter, og sæt det derefter til side til afkøling.
  2. Varm ⅓ af sukkeret på en pande, til det begynder at karamellisere.
  3. Fordel det karamelliserede sukker i 4 ovnfaste portionsskåle.
  4. Tænd ovnen på 150° C.
  5. Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljeekstrakten skummende i en skål.
  6. Tilsæt den afkølede mælk gennem en sigte, og rør det grundigt sammen.
  7. Fordel blandingen i de 4 ovnfaste portionsskåle.
  8. Sæt skålene i en bradepande eller et dybt ovnfast fad, uden at de rører ved hinanden.
  9. Hæld kogende vand i bradepanden/fadet, til det når en 2-3 cm op.
  10. Sæt bradepanden/fadet i ovnen, og lad buddingen bage i 1½ time.
  11. Tag skålene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
  12. Kør en tynd, våd kniv rundt langs kanten, læg den tallerken, som den enkelte flan skal serveres på, over skålen, vend rundt, og fjern skålen.

Desserten kan serveres ved stuetemperatur eller kold.

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 1½ time

Af andre spændende franske retter kan vi anbefale coq au vin eller Pommes Anna.  Det er dog mere hovedretter eller tilbehør til hovedretter. Med tiden skal vi dog nok få flere søde sager fra Frankrig her på HurtigMums.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Flan
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Print Friendly
strossle

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here