Pizzadej

pizzadej
Skrevet af : LK

Pizzadej – Står der nem mad på menuen, så kunne retten godt være pizza. Men det betyder ikke at det skal være pizza fra din lokale pizza-pusher, selvom han med garanti vil sætte pris på de flere hundrede procent han får i avance.

Det kan du selv gøre lige så godt – endda bedre – og billigere. Og så har det den fordel at du ved hvad der er i af råvarer. Hvis du er mere til en LCHF version, så læs opskriften på blomkålspizza her.

Pizzadej – hjemmelavet eller købt

Hvis du vælger at købe en færdiglavet pizzadej, så er det klart hurtigere end hvis du skal lave den selv. Men det er ikke billigere, og det er ikke fordi det er specielt besværligt at lave en god hjemmelavet pizzadej, men den skal jo hæve, så derfor kan der være tid at spare ved at købe en færdig dej. Men igen, laver du den selv ved du hvad den indeholder.

Hvis du alligevel vælger den færdigkøbte så gør i det mindste dig selv den tjeneste at købe en fuldkornspizzadej. Den er der lidt mere tyngde i, så den mætter godt, og så er den sundere end den af hvidt mel alene.

En god pizzadej – opskrift

Det samme gør sig selvfølgelig gældende for den hjemmelavede pizzadej. Sørg for at komme lidt fuldkornsmel i dejen.

pizzadej


 

En god pizzadej skal være lidt elastisk at arbejde med, men ikke så elastisk at den smutter tilbage til sin oprindelige form lige gyldigt hvad du gør ved den.

Ingredienser til pizzadej

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 100 g grahamsmel
  • 380-400 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Opvarm vandet til 37° C.
  2. Rør gæren ud i det lune vand.
  3. Tilsæt olie, salt og mel.
  4. Ælt dejen sammen, og lad den hæve i ca. 1 time.

Hvilket fyld du vælger til din pizza, er naturligvis en smagssag, men hvis du kan lide at din pizza er dejlig svampet og sej i bunden, så start med at drysse revet ost på den udrullede dej, herefter fyldet og til sidst ost på toppen.

Denne dej skal bages i ovnen ved 225° C i 15-20 minutter.

Nedenfor kan du se hvordan man laver pizzadej i praksis. Noter i øvrigt at han bruger fuldspeltmel i stedet for grahamsmel. Det er mest et spørgsmål om smag og behag.

Forberedelsestid: 70 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
Navn på opskrift
Pizzadej
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.5 Based on 7 Review(s)
Print Friendly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *