Fufu

Fufu – også kaldet foofoo, fufuo og foufou – er en basisfødevare i mange områder i Afrika. Den serveres til suppe og bruges til at suge suppen op med, hvorefter den naturligvis spises. De spiser det dagligt, og det mætter da også fantastisk.

Fufu er en stivelsesholdig fødevare, for den laves normalt kassava, yams, melbanan eller andre råvarer, som ikke er så nemme at komme i nærheden af herhjemme, med mindre du har en afrikansk købmand i nabolaget.

fufu

Fufu – opskrift

Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Faktisk findes der noget der hedder fufu flour – altså mel – som blot blandes op med vand. Men det er ikke lykkes mig at finde det i danske butikker. Derfor må vi fordanske retten og ty til vores gode, gamle kartofler.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk. smør
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand – ca. 20 minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre.
  • Mos kartoflerne og bland med smør samt lidt salt og peber.
  • ”Slå” blandingen med en træske til den bliver en elastisk og blank dej.
  • Rul dejen til kugler – det gøres nemmest, hvis du dypper dine hænder i koldt vand.
  • Nu kan du servere fufu.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Nogle bruger søde kartofler, som yams jo også er, men den afrikanske yams er anderledes end den søde kartoffel, vi køber herhjemme.

Du kan servere retten til kødsovs og lignende retter. Retter med findelt kød og sovs. Retter som du normalt ville servere kartoffelmos til.

Du kan også servere retten til grøntsagssuppe eller en anden blendet suppe i stedet for brød.

Hvis det skal være rigtig afrikansk, så spiser du selvfølgelig med fingrene ved at dyppe fufu i kødsovsen eller suppen, og på den måde fange kød og sovs eller suppe. Du kan også se flere afrikanske retter her. Afrika er ikke et glemt kontinent, når det kommer til mad, men det er stadig meget uudforsket og udover retter som samosa og shakshuka, så er der ikke så mange kendte afrikanske retter.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

5 reaktioner

  1. 1 star
    Det her er på ingen måde en opskrift på fufu. Det er derimod ret så misvisende. Man kan købe fufu mel eller yam/cassava i næsten alle udenlandske grønthandlere – og dermed lave rigtig fufu.

  2. Hej allesammen jeg smagte fufu I går og det var absolut det bedste jeg nogensinde har smagt…. mummelumme mums

    Hilsen jeres dejlige Bosman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce