Græskarkage

Græskarkage egner sig fortrinligt til halloween, men også til andre tidspunkter, så længe det er sæson for græskar. Denne græskarkage bliver sådan lidt elastisk-svampet. Den kan laves af alle mulige slags græskar. Jeg har brugt hokkaidogræskar, fordi det ikke er så stort, så jeg får ikke en masse tilovers.

Selvfølgelig er der altid kernerne, som der er i græskarret, og som jo ikke skal med i kagen, men dem kan du fjerne/vaske alt kød og trevler fra og tørre. Det tager lidt tid, men når man ser på kiloprisen på græskarkerner, kan det sagtens betale sig.

Græskarkernerne kan bruges i salater, brød og lignende, eller du kan saltbage dem. Det smager godt som en snack eller oven på bagværk.

Opskrift på græskarkage

græskarkage

Græskarkage – opskrift

Samlet tid: 1 time 15 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Opskriften du får her, giver en kage, der passer til en springform på ca. 22 cm i diameter, og der er kage nok til 8-12 personer. Har du en mindre eller større springform, bliver kagen selvsagt højere eller lavere og skal bage tilsvarende i længere eller kortere tid.
Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!

Ingredienser

  • 500 g græskar – ca. 300 g kød
  • 200 g smør + lidt til formen
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 1 spsk. fintrevet appelsinskal – usprøjtet naturligvis
  • tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g mel
  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. appelsinsaft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Skær græskarret i halve – eller udhul det, hvis du vil lave en lygte af skallen – fjern kerner og trevler, skær græskarret i både, og skær kødet frit – ikke for tæt på skallen.
  • Riv, eller hak kødet groft.
  • Rør smør og sukker sammen med en elpisker eller i røremaskinen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt, inden det næste æg bliver tilsat.
  • Bland ingefær og bagepulver i melet, sigt det i dejen, og vend det sammen.
  • Vend til sidst revet græskar i dejen.
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af springformen, smør siderne med smør, og hæld dejen i.
  • Sæt græskarkagen i ovnen, og lad den bage i ca. 1 time.
  • Imens kan du jo lave en græskarlygte – hvis du altså har udhulet dit græskar i stedet for at skære det i stykker.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
  • Bland en glasur af flormelis og appelsinsaft, og smør den på kagen – gerne helt ud over kanten, så den render ned ad siderne.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Skal I rigtig hygge og fejre halloween, kan marengs formet som små spøgelser anbefales til ”menuen”.

Har I lavet mange græskarlygter, og du ikke vil bage græskarkage af dem alle sammen, så brug kødet i en skøn græskarsuppe.

Læs mere om græskarret, og se videoen om, hvordan du skærer en græskarlygte.

Hvis du skulle være i tvivl, så er det altså halloween den 31. oktober – og det er det hvert år. Det er det fordi ifølge overtro, så er natten mellem den 31. oktober og den 1. november den nat, hvor det er lettest for de døde at vende tilbage til de levendes verden for at gøre regnskaber op … eller bare for at skræmme venner og fjender.

græskarkage
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter