Chokolade til chokoladens dag

Det burde næsten være obligatorisk flagdag, men jeg har tjekket, det står ikke på kalenderen. Men den 13. september er altså internationalt chokoladens dag. Alle elsker chokolade, og du kan ikke få for mange opskrifter med chokolade.

Derfor får du her en håndfuld opskrifter plus en ekstra (den fuldstændig uundværlige), der indeholder den sødeste chokolade.

Kiksekage

Kiksekage var meget populært i 1970’erne, men den er faktisk endnu ældre. Oprindeligt blev den lavet af bl.a. rå æg, kakaopulver og palmin. Den blev ikke bagt, hvilket – pga. de rå æg – gjorde den til morder i 2009. Den risiko har vi elimineret, for den opskrift du finder, når du klikker på linket i starten eller på billedet af kagen, er uden æg, men til gengæld med chokoladeovertræk.

Sachertorte

Sachertorte er den kage du springer ud i at lave, hvis du virkelig vil imponere. For ikke alene smager kagen usandsynligt lækkert, der skal også en del tid, overblik og seriøse bagerevner til, men umuligt er det ikke. Og følger du den opskrift, som du kommer til, når du klikker på billedet herunder eller linket i starten af denne tekst, så skal det nok blive en succes.


sachertorte

Brownies

Brownies er populære i rigtig mange lande, og hvorfor ikke? De indeholder jo chokolade. Skal de være rigtig lækre, skal du bruge Valrhona Guanaja, som af mange betragtes som chokoladens espresso. Det er naturligvis den, vi bruger i den opskrift, som du klikker dig videre til, når du klikker på linket her først i teksten eller på billedet under denne tekst.

brownies

Jordbærkage

Jordbærkage lyder måske ikke meget af chokolade i dine øregange, men kagebunden er faktisk smurt med smeltet chokolade – i hvert fald i opskriften, som du får ganske gratis ved at klikke på linket herover eller billedet herunder. Chokoladen giver kagen ekstra sødme og gør den crispy. Du kan kende en ægte luksusjordbærkage på knækket.

jordbærkage

Chokoladefondue

Chokoladefondue får du opskriften på sidst i den opskrift, du kommer til, når du klikker på foranstående link eller på billedet herunder. Chokoladefondue er rigelige mængder af flydende chokolade blandet med lidt fløde. Nu lyder det måske dyrt, men så meget chokolade skal der heller ikke til. I chokoladefondue kan dyppes alt fra frugt over skumfiduser til biscotti (italiensk småkage).

fondue

Chokoladekage

Chokoladekage – den lækre, traditionelle chokoladekage – er umulig at komme uden om, når talen falder på chokolade. Når du klikker på linket eller billedet, får du en nem opskrift, billeder af fremgangsmåden og en video, der viser, hvordan du laver en traditionel chokoladekage. Derforuden får du også tips til, hvordan du laver chokoladekage til allergikere.

chokoladekage

Hav en rigtig god chokoladedag!

Print Friendly
strossle

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here