Forloren hare

Forloren hare er måske – lidt ærgerligt – ved at blive overhalet af græsk farsbrød og lignende. Jeg kender i hvert fald ikke ret mange – som i ingen – unge, der laver forloren hare. Mærkeligt nok for det smager skønt.

Bevares græsk farsbrød smager også dejligt. Hver ting til sin tid. Forloren hare er rigtig mormormad, og mormormad er da heldigvis ved at vinde indpas igen. Både med smør og fløde, men også i mere fedtfattige varianter.

Annonce

forloren hare

Forloren hare – opskrift

Denne opskrift er hverken med fuldt skrald på fedtet eller ekstremt fedtfattig. Den er sådan lidt midt imellem. Jeg bruger ikke smør, men kan godt bruge lidt fløde i sovsen. Svinebaconen går jeg ikke på kompromis med. Ingen kalkunbacon eller røget skinke på min vagt – BACON, tak!

Ingredienser til 4 personer – og måske lidt til pålæg dagen efter

  • 1 løg
  • 500 g hakket kalve- og flæskesmåkød
  • 1 æg
  • Lidt stegemargarine til formen
  • 6 skiver bacon
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. sojasauce
  • 3 spsk. ribsgelé
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 2½ dl mælk
  • lidt fløde – sådan ½ dl eller i det lag
  • Salt og peber

Sådan laver du forloren hare

  1. Varm ovnen op til 225° C.
  2. Pil, og hak løget – hvor groft eller fint er en smagssag
  3. Kom det hakkede kød i en skål, og bland med løg, salt og peber. Tilsæt evt. et æg, hvis du bruger meget magert hakket kød, ellers kan det være svært at få til at hænge sammen. Kød med en højere fedtprocent behøver ikke et æg.
  4. Form farsen til et brød – franskbrød – læg det i et smurt ovnfast fad, og dæk det med baconskiver. Der skal ikke være bacon under ”haren” kun rundt om på siderne og ovenpå. Alle de steder, der er synlige, men kun i et tyndt lag, så det bliver dejligt sprødt.
  5. Sæt den forlorne hare i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gennemstegt. Skru ned på 200° C, når baconen begynder at blive sprød.
  6. Kom 2 dl vand i en lille gryde, og tilsæt sojasauce og ribsgelé, bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter.
  7. Tag den forlorne hare ud af oven og op af fadet, når den er færdigstegt, og kom indholdet af gryden i fadet, og lad det koge af i ovnen, til det bobler – 2-3 minutter. Hæld det tilbage i gryden.
  8. Rør majsstivelsen ud i mælken, og jævn sovsen.
  9. Tilsæt evt. fløde – den giver lige det sidste – kog op, og smag til med salt og peber og evt. lidt mere ribsgelé.

Tip: Du kan købe et helt stykke bacon og selv skære det i skiver, men det kan være svært at få det tyndt nok. Baconskiverne skal nemlig være ultratynde for ikke at vippe enderne opad.

Forloren hare serveres traditionelt med kogte kartofler og grønt og en klat ribsgelé. Men du kan også servere den med brunede kartofler og en god salat, f.eks. bønnesalat.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Forloren hare
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here