Amerikanske pandekager

Ingen brunch uden pandekager – amerikanske pandekager. Små, buttede, velsmagende pandekager med ahornsirup over.

Det er ikke fordi der er noget i vejen med almindelige pandekager, men amerikanske pandekager egner sig altså helt klart bedre til brunch eller morgenmad.

amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager – opskrift

De er også nemmere at lave fordi de er tykkere og mindre og dermed ikke så svære at vende.

Til 20 amerikanske pandekager skal du bruge:

  • 275 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ l mælk
  • 10 dråber vanille ekstrakt fx Bodylab Zero Drops vanille
  • 2 æg
  • 50 g smør/margarine

Sådan gør du:

  1. Bland mel, salt, sukker og bagepulver sammen, og pisk det sammen med mælken.
  2. Tilsæt vanille ekstrakt – alternativt lidt almindeligt vanillepulver.
  3. Pisk til sidst æggene i. Du kan også piske hviderne stive for sig og vende i dejen til sidst. Det giver en luftigere dej.
  4. Smelt en klat smør på en stegepande.
  5. Brug ca. ½ dl dej til hver pandekage – der kan godt være et par stykker eller tre på en almindelige stegepande. Vil du have dem helt runde og fine i kanten, vil en spejlægspande være helt perfekt at bruge, men der kan så kun være én pandekage på ad gangen.
  6. Steg de amerikanske pandekager 2 minutter på hver side, og stabl dem på et lille fad eller en tallerken.
  7. Kom en ny klat smør på og en ny omgang dej og så fremdeles til alle pandekager er stegt.

Undgå røg i køkkenet

Vil du gerne minimere stegeosen, så smelt alt smørret før du går i gang med at stege pandekagerne, og hæld det i en lille kande. Hæld lidt af det smeltede smør på panden inden du hælder dejen på.

Jeg synes også denne fremgangsmåde sparer tid fordi du ikke skal stå og vente på at smørret smelter for hver omgang pandekager.

Servér med ahornsirup, frisk frugt eller bær og evt. et drys flormelis.

Tips og tricks til amerikanske pandekager

Ovenfor er grundformen til amerikanske pandekager, og hvis du er klar på at  eksperimentere lidt, så kan du tilføje 100-120 gram hytteost til selve blandingen.

Hvad spiser man til amerikanske pandekager?

Tilbehør er der næsten også frit spil fra alle hylder, hvor der kan serveres med alt slags frugt. Nogle kan også godt lide at køre skyr eller græsk yoghurt, mens andre er til hardcore sødt på sødt med nutella . Nedenfor er der en liste med forslag til tilbehør til amerikanske pandekager.

  • Sirup
  • Nutella
  • Skyr
  • Græsk youghurt
  • Creme fraiche
  • Marmelade (solbær, jordbær, brombær)
  • Æbler
  • Vindruer
  • Honningmelon
  • Bacon
  • Skinke
  • Is
  • Ricotta ost
  • Flødeost med tomat

 

Videoopskrift på amerikanske pandekager

Du kan  se et eksempel fra Very Easy Recipes på hvordan man kan lave amerikanske pandekager. Så hvis du stadig er i tvivl så kig med i videoen nedenfor.

 

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Anmeldelse
Navn på opskrift
Amerikanske pandekager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4 Based on 9 Review(s)

Print Friendly

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *