Amerikanske pandekager

Ingen brunch uden pandekager – amerikanske pandekager. Små, buttede, velsmagende pandekager med ahornsirup over.

Det er ikke fordi der er noget i vejen med almindelige pandekager, men amerikanske pandekager egner sig altså helt klart bedre til brunch eller morgenmad.

Annonce

amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager – opskrift

De er også nemmere at lave fordi de er tykkere og mindre og dermed ikke så svære at vende.

Til 20 styk skal du bruge:

  • 275 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ l mælk
  • 10 dråber vanille ekstrakt fx Bodylab Zero Drops vanille
  • 2 æg
  • 50 g smør/margarine

Sådan laver du amerikanske pandekager:

  1. Bland mel, salt, sukker og bagepulver sammen, og pisk det sammen med mælken.
  2. Tilsæt vanille ekstrakt – alternativt lidt almindeligt vanillepulver.
  3. Pisk til sidst æggene i. Du kan også piske hviderne stive for sig og vende i dejen til sidst. Det giver en luftigere dej.
  4. Smelt en klat smør på en stegepande.
  5. Brug ca. ½ dl dej til hver pandekage – der kan godt være et par stykker eller tre på en almindelige stegepande. Vil du have dem helt runde og fine i kanten, vil en spejlægspande være helt perfekt at bruge, men der kan så kun være én pandekage på ad gangen.
  6. Steg de amerikanske pandekager 2 minutter på hver side, og stabl dem på et lille fad eller en tallerken.
  7. Kom en ny klat smør på og en ny omgang dej og så fremdeles til alle pandekager er stegt.

Undgå røg i køkkenet

Vil du gerne minimere stegeosen, så smelt alt smørret før du går i gang med at stege pandekagerne, og hæld det i en lille kande. Hæld lidt af det smeltede smør på panden inden du hælder dejen på.

Jeg synes også denne fremgangsmåde sparer tid fordi du ikke skal stå og vente på at smørret smelter for hver omgang pandekager.

Servér med ahornsirup, frisk frugt eller bær og evt. et drys flormelis.

Tips og tricks til amerikanske pandekager

Ovenfor er grundformen til amerikanske pandekager, og hvis du er klar på at  eksperimentere lidt, så kan du tilføje 100-120 gram hytteost til selve blandingen.

Hvad spiser man til amerikanske pandekager?

Tilbehør er der næsten også frit spil fra alle hylder, hvor der kan serveres med alt slags frugt. Nogle kan også godt lide at køre skyr eller græsk yoghurt, mens andre er til hardcore sødt på sødt med nutella . Nedenfor er der en liste med forslag til tilbehør til amerikanske pandekager.

  • Sirup
  • Nutella
  • Skyr
  • Græsk youghurt
  • Creme fraiche
  • Marmelade (solbær, jordbær, brombær)
  • Æbler
  • Vindruer
  • Honningmelon
  • Bacon
  • Skinke
  • Is
  • Ricotta ost
  • Flødeost med tomat

 

Videoopskrift på amerikanske pandekager

Du kan  se HurtigMums videoopskrift lige her på siden. Så hvis du stadig er i tvivl så kig med i videoen nedenfor.

Luftige amerikanske pandekager a la Jamie Oliver style

Jamie Oliver er jo lidt af et ikon indenfor madlavning, og han har også haft fingrene nede i denne ret. Måden at lave luftige amerikanske pandekager på er faktisk ikke så svær. Jamie Oliver tilsætter bare pærer.

Opskriften er faktisk meget det samme, men i punkt 2 i ovenstående opskrift, hvor du tilføjer vaniljeekstrakt, der gør du også følgende:

Tag en pære riv den fra ende til anden med kernehus og det hele. Rør det nu sammen med resten af blandingen. Her efter fortsætter du opskriften som normalt.

Så har du luftige amerikanske pandekager a la Jamie Oliver style!

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Se eventuelt også opskriften på helt almindelige pandekager – eller Rasmus Klump pandekager,  som mange også kalder dem. Du kan se dem nedenunder på billedet:

pandekager

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Amerikanske pandekager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 92 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

5 KOMMENTARER

    • Hej Camilla

      Smøret skal kun bruges når du laver de amerrikanske pandekager på panden, hvilket faktisk står i punkt 4 🙂 Men brug det lidt i små doser og efter behov og tilføj lidt mere smør, hvis pandekagerne begynder at klistre sig fast til panden!

      Mvh
      Laust 🙂

  1. Synes dejen er meget tynd. F.eks har Arlas 300 g mel til 5 dl mælk og den lader jeg hvile lidt for at den ” sætter sig” og bliver lidt tykkere.

    • Hej Mariann
      Der kan være forskel på både de mel- og mælketyper, vi anvender. Men ellers er det jo altid en mulighed at komme mere mel i, hvis pandekagen ikke rigtig vil samle sig.
      De bedste hilsner
      Johan og hurtigmums

  2. De er super lækre!!! Jeg valgte dog at piske hviderne fra æggene og vende dem i dejen- det gjorde dem dejlige luftige og rigtig mums👍🏼 Det er ikk sidste gang jeg har lavet dem så tak for opskriften.

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here