Hvilken ret byder du uventede vegetarer?

Flere og flere vælger at blive vegetar af flere forskellige grunde. Uanset hvad årsagen er, så spiser vegetarer ikke kød, fisk og fjerkræ. Nogle går skridtet videre og spiser overhovedet ikke animalske produkter – mælk, animalsk bouillon, ost, æg osv. Det er veganere. Går du fuldstændig i panik, hvis du får en vegetar eller en veganer til middag? Eller griber du til den sædvanlige kartoffelsuppe, blomkålsgratin eller svampepostej? Vi giver dig ny inspiration.

Her får du 5 opskrifter på retter, hvor du trygt kan invitere vegetaren eller veganeren med til middag.

Chili sin carne

Annonce

Chili sin carne er den veganske udgave af chili con carne – her er hverken anvendt kød, fisk, fjerkræ eller animalsk produkter. Chili con carne er spansk for chili med kød. Chili sin carne betyder chili uden kød. Retten er lavet på 1 times tid, og den er fyldt med krydderier og spændende ingredienser, som quinoa, kakao og borlottibønner. Gå til opskriften ved at klikke på linket øverst eller på billedet.

Spinatlasagne

Spinatlasagne er en populær ret i vegetarkredse, men vil du servere den for en veganer, skal du sørge for, at margarinen du steger i er 100 % plantebaseret, eller du kan bruge olie i stedet. Salattern (fetaost) kan fås i en sojaversion, som kan spises af veganere og revet ost fås også i en vegansk udgave. Du finder opskriften, når du klikker på link eller billede.

spinatlasagne

Rødbedebøffer

Rødbedebøffer er ligesom spinatlasagne en populær ret hos vegetarer. Igen skal du udskifte den traditionelle feta- eller salatost med den veganske udgave, hvis du vil servere rødbedebøfferne for en veganer, men til vegetaren kan du sagtens følge opskriften, du finder, når du klikker på linket herover eller billedet herunder, slavisk. Farsen til rødbedebøfferne er lavet af rå rødbeder – ikke syltede, ikke kogte.

rødbedebøffer

Bagt pasta

Bagt pasta? Aha, lasagne igen, tænker du måske, men nej, du tager helt fejl. Opskriften du finder, når klikker på linket herover eller på billedet herunder, er en ret, der kommer hurtigt på madbordet og gør kål på dine rester i grøntsagsskuffen/-kurven. Få inspiration, og brug dine egne rester. Mozzarellaen? Den fås i en vegansk version, hvis retten skal gøres helt grøn.

bagt pasta

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller lavet af blomkålsris, spinat og andre lækkerier behøver du ikke kun servere, når der kommer vegetarer forbi. Jeg elsker blomkålsfrikadeller – og jeg er ikke vegetar eller veganer. Brug olie til stegning, og erstat ægget med cremefraiche eller kartoffelmos, og retten bliver veganervenlig. Du finder opskriften ved at klikke på billedet af de lækre frikadeller herunder eller linket i starten af teksten.

Vidste du forresten, at den 1. oktober er international vegetardag? Den er god nok!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here