
Beate Grandahl er den kreative person bag langt størstedelen af opskrifter på HurtigMums.dk. Over årene er Beates opskrifter blevet læst og brugt millioner af gange i de små hjem over hele Danmark. Beates opskrifter baseret på klassiske ingredienser, og der er ikke så meget nysmart over opskrifterne. En chokoladekage er en chokoladekage, og der skal grundingrediensen ikke være lakrids eller hvad der lige er på mode.
Det betyder ikke, at Beate underkaster sig madtraditionerne uden at have en kommentar til dem. Ofte vil du kunne læse og føle Beates holdning til, hvis der er noget som hun finder problematisk i den oprindelige opskrift.
Beate Grandahl respekterer madtraditionerne, som de overleveres til os, men hun kommer gerne med et kritisk opråb, når madtraditionerne efter Beates mening ikke holder hele vejen igennem.
Beate Grandahl er udover at være fast skribent og madkreatør hos HurtigMums.dk gennem mange år Facebook bestyrer og ejer af Facebook gruppen:
Spis Op! – Det er en Facebook gruppe, der arbejder for mindre madspild og beskæftiger sig med hvordan man kan udnytte madrester i stedet for at lade det gå til spilde.

Skinkeschnitzel
Skinkeschnitzler skæres af inderlåret på grisen. Det er et magert stykke kød og kan ved for kraftig stegning derfor også blive meget tørt og sejt

Majssuppe
Majssuppe er en lækker, cremet suppe uden kød. Du kan servere og spise den hele året. Du kan tilsætte lidt mere chili, hvidløg og ingefær,

Laksesalat
Når den står på laksesalat her i huset, så bruger jeg helst varmrøget laks. Men både koldrøget og varmrøget laks kan bruges til laksesalat. Du

Gastrik
Gastrik – eller gastrique – er en sirupsagtig masse lavet af karamelliseret sukker og eddike. Gastrik bruges bl.a. til at smage saucer og sovse til

Grillede ørreder
Er du så heldig, at du har fået fat på en hel ørred, så skal du selvfølgelig grille den hel. Det ville være synd andet.

Lammeculotte
Kan du lide lam? Så er lammeculotten et taknemmeligt stykke kød fra lammet at tilberede. Det kan tilberedes på et hav af måder. Ikke bare

Luciabrød
Luciabrød – eller luciaboller, som de også bliver kaldt – er egentlig bare en bolle eller et lille brød, med den lille tilføjelse, at der

Solæg
”Solæg deler vandene” har jeg hørt nogen sige. Det forstår jeg ikke, for så aparte synes jeg ikke, de er i smagen, men måske i

Ribsgelé
Ribsgelé er altid nyttigt at have i huset. Du kan selvfølgelig lave den selv. Og den hjemmelavede er bare bedre, end den du køber. Sådan

Æblemarmelade
Når æblesæsonen er på sit højeste, og du ikke kan nå at spise alle æblerne, du plukker, eller dem som falder ned, inden de bliver

Luftige boller
Der findes et hav af opskrifter på boller – nemme, hurtige, gammeldags, luftige osv. boller. Og der findes også mange forskellige favoritter. Derfor findes der

Karameller (salt variant)
Karameller er rimeligt nemt at gå til, når der skal laves fredagsslik eller julekonfekt. Du kan selv bestemme, om der skal lidt ekstra ”snold” i/på,