
Beate Grandahl er den kreative person bag langt størstedelen af opskrifter på HurtigMums.dk. Over årene er Beates opskrifter blevet læst og brugt millioner af gange i de små hjem over hele Danmark. Beates opskrifter baseret på klassiske ingredienser, og der er ikke så meget nysmart over opskrifterne. En chokoladekage er en chokoladekage, og der skal grundingrediensen ikke være lakrids eller hvad der lige er på mode.
Det betyder ikke, at Beate underkaster sig madtraditionerne uden at have en kommentar til dem. Ofte vil du kunne læse og føle Beates holdning til, hvis der er noget som hun finder problematisk i den oprindelige opskrift.
Beate Grandahl respekterer madtraditionerne, som de overleveres til os, men hun kommer gerne med et kritisk opråb, når madtraditionerne efter Beates mening ikke holder hele vejen igennem.
Beate Grandahl er udover at være fast skribent og madkreatør hos HurtigMums.dk gennem mange år Facebook bestyrer og ejer af Facebook gruppen:
Spis Op! – Det er en Facebook gruppe, der arbejder for mindre madspild og beskæftiger sig med hvordan man kan udnytte madrester i stedet for at lade det gå til spilde.

Pastrami sandwich
Pastrami sandwich laves oftest af oksebryst eller oksespidsbryst, men det kan laves af andre typer kød også – bov, lår og faktiske også af kalkun. Du

Tonkatsu
Tonkatsu er en japansk opfindelse. Tonkatsu serveres ofte som en del af et helt måltid med kål, suppe, ris og syltede agurker. Det er en

Bearnaise sous vide
Hjemmelavet bearnaise sauce – og her mener jeg ikke hjemmelavet på pulver – er noget, der kan få mange kalorier til at ryste på hænderne,

Selleripuré
Selleripuré – Puréer af rodfrugter og andre grøntsager er blevet ekstremt populære. Måske er det i takt med Masterchef har rullet over skærmen. For her

Tarte Tatin
Tarte Tatin er en lækker Fransk æbletærte. Den bliver simpelthen bagt med bunden øverst, men bliver så vendt om, inden den serveres. Tærten stammer fra Frankrig,

Hjemmelavet müsli
Hjemmelavet müsli – eller mysli og musli, som det også kan staves – kan du lave med lige nøjagtig de ingredienser, du kan lide i

Rosinboller
Tidligere var rosinboller og lagkage et fast indslag på fødselsdagsbordet. Jeg elsker rosinboller, men i de kredse, hvor jeg kommer, er det sjældnere og sjældnere,

Flæskesteg i airfryer
Når du tilbereder din flæskesteg i airfryer, får den både dejligt saftigt kød og sprød svær. Og det helt uden at koge sværen eller nogle

Kogte majs
Kogte majs er lækkert, saftigt tilbehør og kan spises til et utal af retter. Du kan selvfølgelig vælge at købe majs på dåse eller fra

Eton mess
Eton mess er en lækker dessert, der består af tre gode ting – marengs, jordbær og flødeskum. Så du kan roligt servere den som det

Æggemuffins
Æggemuffins er fantastisk lækre til morgenmad, brunch, frokost eller som tilbehør til eller en del af aftensmaden. Men det er også en genial måde at

Rygeost
Der findes mange måde at lave rygeost på. Grundlæggende set er ingredienserne de samme – syrnet mælk, der drænes – det er fremstillingsmåden, der er