Hudormefjerner: Slut med beskidte fingre i ansigtet

Dette indlæg er sponsoreret

Du kender dem sikkert godt: De små, mørke pletter, som har det med at pippe frem i ansigtet og måske især omkring næsen. På engelsk kaldet ”blackheads”, på dansk det noget mere maleriske, men ikke specielt appetitlige ”hudorme”.

Og mon ikke du også en gang – eller mange – har stået med ansigtet presset op mod badeværelsesspejlet i et forsøg på at presse dem ud og se dem sno sig ud af huden… Hvis ikke, har du endnu ikke oplevet den sært syndige tilfredsstillelse ved at se sine fingre udrense huden.

Desværre har dén slags tilfredsstillelse i hvert fald to bagsider: Når du bruger fingrene, risikerer du nemlig at ”forurene” huden, så der på sigt blot kommer flere af dem. For det andet kan det være fristende at klemme for hårdt med neglene, hvorved huden risikerer at blive beskadiget – og hvis der er et sted, hvor man helst vil undgå at have beskadiget hud, er det nok i ansigtet. Eller, det er i hvert fald ét af de værste steder at have beskadiget hud…

Det er af disse grunde, det er en smule syndigt at klemme og fjerne hudormene på gammeldags manér. Men hvad i alverden skal du så gøre, hvis du stadig ønsker renere hud og den forjættede tilfredsstillelse? Svaret kan meget vel være en hudormefjerner.

Hvad i alverden er en hudormefjerner?

En hudormefjerner er, nok ganske indlysende, et apparat, som fjerner hudorme. De findes i forskellige former og med forskellige teknologier, og selvom sådan en ”hudormefjerner” nok kan lyde som lidt af et nicheprodukt, findes der faktisk en ganske bred pallette af forskellige produkter. Herunder gives et lille overblik over nogle af de forskellige typer, der er på markedet.

Der findes små, ”manuelle” fjernere. De består kort sagt af en lille ring for enden af en pind. Du presser kort sagt pinden med ringen for enden ned omkring hudormens sorte ende, og så vil det homogene pres, som erstatning for fingrenes ujævne, uhygiejniske pres, sikkert få den presset ud.

Du har muligvis set videoer af aktionen på nettet og vil dermed kunne sætte dig ind i den tilfredsstillelse, som ligger gemt i sådan en hudormefjerner, som er relativt effektiv – og helt sikkert mere effektiv end fingrene.  Så længe du husker at skylle den efter og måske også vasker den bagefter, er den et fremragende våben mod de drilske orme. Men dette er også det klart mest basale værktøj (hvis man ser bort fra neglene) mod hudorme. Der er ingen digital teknologi som hjælper dig her, kun dig og Newtons love.

Manuel eller elektronisk hudormefjerner

Hvis du bevæger dig op af rangstigen for hudormefjernere, kommer der elektroniske, som typisk vil fungere som en lillebitte støvsuger, som, nøjagtigt som en støvsuger, får suget urenhederne op. Det sker gennem et lille hul, som sikrer høj sugeevne – men bare rolig, de laver ikke nogen sugemærker!

Men hvorfor så vælge sådan et sugeapparat over den mere manuelle pind, når de tilsyneladende udfører samme opgave? Forskellen er, at sugeren rent faktisk fjerner urenhederne, mens den manuelle blot får ormene ud. På den måde er du fri for at stå med noget toiletpapir og tørre de små slanger af med. Her ender de blot i en beholder, som nemt kan renses med et lille snuptag eller måske en opvaskemaskine. Det kan du nok finde mere info om på nettet ved at søge på de enkelte produkter.

Redaktionen

Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums

Cookie indstillinger
Annonce