Sådan spiser du sundere i en travl hverdag

Annonce

Det er en kunst at kunne mestre både arbejde, fritidsaktiviteter, motion, familie og venner i en travl hverdag og samtidig spise en sund og varieret kost. Der er rigtig mange, der ender med at ty til de nemme og hurtige alternativer såsom take away eller færdigretter, når en lang arbejdsdag er overstået. Det er ikke pinligt eller skamfuldt, for vi gør det alle sammen, men det er bare desværre en usund løsning i længden. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at hjælpe dig med at spise sundere i hverdagen, så du får overskud og energi til at klare alle dine ugentlige gøremål.

Erstat sukkeret

I Danmark indtager vi alt for meget tilsat sukker, som er sukker, der ikke findes naturligt i råvaren. Et for stort indtag af tilsat sukker kan bidrage til overvægt, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Derfor kan det gøre en stor forskel, hvis du erstatter eksempelvis din sukkerfyldte sodavand med en sukkerfri sodavand. Her bør du gå efter de sukkerfri typer af sodavand, som er tilsat naturlige sødemidler såsom Stevia. Stevia er et sødemiddel, der udvindes fra Steviaplanten, som producerer sødestoffer helt naturligt og er altså fuldstændig uden kemikalier. De fleste sukkerfri produkter indeholder nemlig typisk kunstige sødestoffer som aspartam. Aspartams påvirkning på kroppen har været omdiskuteret i mange år, så hvis du vælger et sukkerfrit produkt, der er lavet på naturlige sødemidler, slipper du både for sukker og kunstige sødestoffer.

Lav en madplan

Take away og færdigretter kan til en vis grad gå an og være forholdsvis sunde, men de vil aldrig kunne erstatte et hjemmelavet måltid lavet på friske grøntsager og gode råvarer. Derfor er det altid at foretrække at spise hjemmelavet mad i hverdagen, men vi ved godt, at det kan være svært. Derfor er det en god idé at prøve at lave en madplan til ugen. Hvis du laver en madplan hver søndag og samtidig får handlet ind til hele ugen, så er det meget nemmere, når den travle hverdag begynder om mandagen. Du kan spare utrolig meget tid, hvis du på forhånd har besluttet dig for, hvad du skal lave af mad, når du kommer hjem fra arbejde. Det er nemlig især brainstormings- og beslutningsprocessen, der tager lang tid, når det handler om at lave mad i hverdagen, fordi ens hjerne har svært ved at være kreativ og finde på idéer efter en lang arbejdsdag. En madplan vil spare dig for både tid og penge, og du undgår at komme til at købe usunde take away-retter, der hverken gavner din sundhed eller dit helbred.

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums