3 gode råd til at gøre hverdagens mad nemmere

Reklame.

Sund mad fylder i dag mere og mere for os danskere. Vi går mere op i, hvor sundt det er, hvilke stoffer det indeholder og hvordan koen vi spiser, er blevet behandlet inden den endte i køledisken. Trods flere overvejelser, så er tiden også blevet en mangelvare. Derfor får du herunder tre gode råd til en nem madlavning.

Lav en madplan

Hvis du både vil spare tid og penge er det en god ide at lave en madplan for den kommende uge. Med en madplan undgår du små impulskøb, da planen og indkøbssedlen er lavet. Når familien er samlet, kan I sammen blive enige om, hvad menuen skal stå på og herigennem have tid til at overveje sundheden. Denne planlægning kræver større indkøb, hvor din bil bliver nødvendig. Hvis du vil være sikker på, at bilen kører som den skal, så kan du klikke her og få de nyeste dele klar til bilen.

Lav mad til flere dage

Når madplanen er skrevet, så køb ekstra stort ind. På det lange løb vil du spare penge, men også en masse tid. Når du alligevel står med madlavningen, så kan du lave mad til flere dage. Maden kan nemt fryses ned eller gemmes til dagen efter. På den måde er den eneste forberedelse opvarmningen af maden. Planlæg disse dage, hvor maden ikke skal laves fra bunden, ud fra de dage du kommer sent hjem fra job og børnene skal videre til fritidsaktiviteter.

Undgå madspild

Når maden er lavet og spist igen, kommer der typisk rester og overskydende mad, der vil blive smidt ud. Den overskydende mad kan oftest bruges og inkorporeres i nye retter. Det kræver alene, at maden holdes nedkølet og holdbarhedsdatoerne overholdes. Hvis vi genbruger den mad vi vil have smidt ud, sparer vi penge og sikre mindre madspild. Læs fødevarestyrelsens anvisning om, hvordan du nemt kan undgå madspild derhjemme.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums