Vi danskere har alle et forhold til kajkagen. Den kan nærmest købes hos alle bagere, konditorer og i supermarkeder.

Selv om det lyder oplagt at den kommer fra Kaj & Andrea børnetimeprogrammet fra DR, så er kagen meget ældre end det.

Den vandt indpas i 1950’erne, dog kendt under et andet navn: ”Frø-kagen”. Til at starte med var man bange for om kunderne ville købe en grøn kage, da den grønne farve var kendt for ”mug”. Det blev dog hurtigt gjort til skamme og den gik som varmt brød.

Kajkage

Da kagen senere hen fik navnet: ”Kaj-kagen” blev den til et folkeeje, som nærmest er alle steder hvor man kan købe kage.

Kagen findes i mange udgaver, hvor det grønne marcipan går igen i dem alle.

Kagebunden er som regel bygget op således (fra bunden af):

– En klassisk lagkagebund (udstykket)

– Syltetøj (typisk jordbær eller hindbær)

– Mazarinbund

– Smørcreme typisk med blendede jordbær/hindbær

– Rød marcipan eller jordbærgelé som tunge

– Grøn marcipanlag

– Øjne – typisk lavet af hvid og sort glasur

 

Kagen kan laves i et hav af variationer, men fælles er selvfølgelig at de ligner en frø og derfor er de altid et sikkert hit hos de mindste.

Vi har billedet fra Gastrofun.dk.

Print Friendly, PDF & Email

x