Udforsk hverdagens madoplevelser

Announce:

Take away har aldrig været så stort et hit som det er i nutidens samfund. Hvorfor mon? Jo, det er nemt og hurtigt til denne accelerende kultur som vi lever i, men samtidigt fratager det os også et ansvar fra at bestemme, hvad menuen skal stå på, handlen ind samt det at skulle stå og kreere et måltid. Hvad nu hvis det ikke smager godt? Tilhører du derimod den del af befolkningen som troligt står i køkkenet hver aften, så ved du også at du har omtrent femten retter du skifter imellem. Lad os sammen udforske hverdagens madoplevelser med disse få fifs herunder.

Sug de mange Tv-programmer til dig

Fjernsynet boomer af madlavningskonkurrencer, tv-køkkener og udelivsmad. Brug det som inspiration. Måske du ikke finder megen mening i den slags programmer, men sæt dig ned og se dem. Du vil blive sulten, du vil blive inspireret og tænke; ej, det kunne da være sjovt at lave, det ser lækkert ud. Om du er til traditionelt gammeldags mad, bagværk, jagt, gastronomi på gourmet plan eller om du blot er til årstidens råvarer, så er der et program til dig. Se det med familien, så I alle kan have indflydelse på menuen.

Tænk alle dine yndlingssmage ind i aftenens menu

Når du sidder i bilen på vej hjem fra arbejde og er småsulten, så har du formentligt en smag i munden af noget du lige kunne tænke dig. Det kunne være du lige har lyst til bacon, chokolade eller den lækre smag du har i din E Cigaret med æblesmag eller andet. Så tænk smagene ind i nye konstellationer end ellers. Din lyst til chokolade kan laves til en lækker chili con carne, hvor chokoladen kan runde smagen af. Den saltede smag fra baconen kan du få i en lækker røget fisk og æblesmagen fra din E cigaret kan du få stillet gennem en æblesalat. Nemt, så er aftensmaden serveret.

Udforsk de sunde alternativer

En stor del af befolkningen har et BMI der beskriver dem som værende overvægtige. Trods vi lever i en kultur, hvor sundhed er i fokus, har det heller aldrig været nemmere at forsømme sin krop. Junkfood på hvert gadehjørne, inaktivt computerarbejde og indkøb fra sofaen. Dog kan det åbne døren til en ny verden at se på sundere alternativer. Opskrifter, der er helseorienterede, har typisk et andet udgangspunkt og bruger derfor forskellige råvarer til mere end vi er vant til. Det kunne f.eks. være ikke blot at koge sin blomkål, men lave den til ris eller bruge den som led i en pizzabund. Du vil blive overrasket over, hvor mange nye sammensætninger og konsistenser du vil møde.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums