Brunch-guiden

Dette indhold er sponsoreret

Brunch er det nye sorte. Går man en tur langs åen i Aarhus en lørdag formiddag, ser man utallige unge mennesker, par og sågar ældre menneske sidde og få den velkendte brunchplaté; en fast skyr med hjemmeristet müsli og friske blåbær, perfekt stegte scrambled eggs med pølser og bacon, to skiver friskbagt surdejsbrød med hjemmerørt nutella, en perfekt sprød pandekage med ahornsirup og en masse frisk frugt. Det er lækkert. Det er vi enige om. Og det er derfor, at vi samler os om det. Vi kan sidde i flere timer og spise og snakke. Det er det, vi danskere er allerbedste til. Der er dog stor forskel på brunch og ligeledes på prisen. En brunch kan hurtigt rende op. Kaffe, juice og diverse helseshots kommer nemlig ofte oveni prisen. Og i og med at vi ofte sidder der til langt op på dagen, kan det hurtigt rende op i drikkevarer. Dette kan, for nogle, være svært at få til at hænge sammen med en, i forvejen, presset økonomi.

Det kan altså, for nogle, være aktuelt at låne penge for at få det hele til at hænge sammen. Lån billigt her sikrer at du også kan være med på noderne og gå ned og få brunch ligesom resten af den danske befolkning. Er du på på udkig efter et lån, som skal være så billigt som muligt, kan det betale sig for dig, at undersøge markedet for lån og dine muligheder, inden du kaster dig ud i at låne penge. Hvis du ønsker at låne penge, bør du altid regne på, og overveje om din økonomiske situation gør det muligt for dig at låne det beløb, som du ønsker. Er det blot til en cafétur, bør du overveje, om du blot kan låne af din veninde, søster eller ægtefælle, du skal ud at spise brunch med. 

Buffet eller anretning?

Når du skal ud og have din brunch, bør du gøre dig nogle overvejelser inden; skal det være buffet eller den helt store anretning? Der ses fordele og ulemper ved begge ting. Buffet er det helt store ædegilde, der på alle måder tilgodeser vores forbrugssamfund. Buffeten er den endeløse cafétur – når tallerkenen er tom, sætter du den blot til side og henter en ny. Fordelen er her, at du kan få utroligt meget for pengene, da du her kan tage alt det mad, du ønsker. Ligeledes kan du, mange steder, få buffet rigtig billigt. Men man får vel, hvad man betaler for? En anden fordel er, at du ofte sidder på cafén i rigtig lang tid, da du blot kan gå op og tage lidt mere på tallerkenen, så det ligner, at du stadig spiser. En ulempe ved buffeten derimod er, at du her ofte forspiser dig. Vi har svært ved at lade være, og vi tager derfor lige en omgang mad for meget – vi har jo betalt for det. En anden ulempe er, at, der ved en buffet, ofte florere rigtig mange bakterier. Der er rigtig meget tagtøj, hvor rigtig mange mennesker røre ved. Dine chancer for dum mave er altså, ved buffeten, noget højere.

Potionsaretningen derimod forkorter din cafétur. Du får her serveret en velanrettet tallerken, og når den er spist, er du færdig. Dette ses der dog også en række fordele og ulemper ved. En fordel er, at du her får serveret en velanrettet tallerken med en fornuftig mængde mad på, hvorved din appetit stiger, og du undgår at forspise dig. En ulempe derimod er, at du oftest rejser dig hurtigt efter, at du er færdig med at spise. Din cafétur bliver hermed forkortet ved valg af en portionsanretning. 

Både buffeten og portionsanretningen kan varriere i pris, men kan hurtigt rende op, hvorved et lån af penge her kan være aktuelt. Det koster dyrt at være social i dagens Danmark, og brunch er blot et af eksemplerne på forbrugssamfundet, der påvirker vores hverdag mere og mere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x