De bedste tips til at få et større madbudget

Spar på madbudgettet

Denne artikel kan indeholde sponsorerede links eller affiliate links

Det kan være svært at finde ud af, hvor mange penge man skal bruge på ens madbudget. For hvor mange penge skal der til, for at det slår til?

Det er faktisk kun dig selv og din husstand der kan svare på, fordi det handler om antallet af personer i jeres husstand, behov og ønsker til mad og kvaliteten af mad, samt ikke mindst hvad I økonomisk har til rådighed.

Derfor kan det være en rigtig god idé at lave et madbudget, så du både får et overblik over hvor mange penge der skal gå til mad, og du ligeledes får et pejlemærke at gå efter i hverdagen.

Hvad har I til rådighed? Betydningen af indkomst og prioriteter

Først og fremmest skal du/I sætte jer ned og skabe et overblik over jeres indkomst i husstanden, samt tage en god snak om, hvad I ønsker at prioritere mht. mad.

Hvordan og hvilken slags mad I ønsker at spise, må I tage højde for, når I sætter penge af til madbudgettet. Ønsker I at prioritere at spise økologisk, må I tage højde for det – ønsker I at spise kød eller helt modsat vegetarisk, er det også noget, der påvirker madbudgettet i enten den ene eller anden retning.

Dog er alting altid et spørgsmål om prioriteter, hvilket særligt gør sig gældende, hvis ens indkomst ikke er så høj.

Føler du, at I godt kunne bruge flere penge til rådighedsbeløbet? Her er der to muligheder: Enten kan I skære ned på andre udgifter hvis muligt, eller I kan øge jeres indkomst ved ekstra arbejde eller gevinster ved online spil.

Vind penge når du spiller poker online

Læg en madplan og stop madspild

Ét af de allerbedste sparetip er hver uge at lave en fast madplan.

I den forbindelse er det også oplagt at lave så billige retter som muligt, for at få pengene til at række længst muligt. Billige retter kunne f.eks. være risengrød eller forskellige former for supper, hvor man får meget mad for få penge.

Én anden fordel ved at lave suppe til aftensmad, udover at spare penge, er at man så også kan bruge sine rester i køleskabet og på den måde være med til at mindske madspild.

Derfor kan det også være relevant at huske stop madspilds-perspektivet, når du netop lægger madplan.

F.eks. kunne et scenarie være: Skal du lave en ret, der kræver at du køber en pakke med tomater, hvor du kun skal bruge 4 tomater til retten, kan du overveje om du kan lave en anden ret, hvor du kan bruge de resterende tomater.

En anden idé kunne også være at lave en fast “restedag” i løbet af ugen, som er dedikeret til at få tømt køleskabet.

Vidste du i øvrigt, at en gennemsnitsdansker årligt har et madspild pr. person på 98,8 kg?

Det er virkelig meget mad, og ikke mindst rigtig mange penge, der hvert år går til spilde, fordi man netop ikke får altid tænkt sig lige godt om og får planlagt, hvordan man får brugt al sin mad i køleskabet og i køkkenskabene.

Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums

Cookie indstillinger
Annonce