Dette er vigtige overvejelser for godt SoMe content

Annonce

SoMe har gennem de seneste år vokset mere og mere. Vi lever i en verden, hvor sociale medier fylder en del. Vi bruger de sociale medier som aldrig før. Hele tiden bliver der lavet mye platformer, hvor man kan møde andre, udtrykke sig og generelt være social. Vil man selv være med til at bidrage til SoMe verden, så er der nogle overvejelser man skal gøre dig. Dette er vigtige overvejelser for godt SoMe content.

Kommunikation er nøglen

Kommunikation er utrolig vigtigt, når det kommer til SoMe content. Det er gennem komunikationen at de sociale medier bliver skabt. Det er derfor vigtigt at man har styr på komunikationen. Der er forskellige metoder at gøre brug af kommunikationen. Der er også flere ting, man skal være særlig opmærksom på.

Hvem er dit publikum?

Det er vigtigt at vide hvem ens målgruppe er. Det er forskelligt, hvordan man skal kommunikere til folk alt efter, hvilken alder de har. Man kan derfor ikke lave det samme SoMe content til unge mennesker, som man vil lave til ældre mennesker. Det er to forskellige kulture, hvor man kan bruge forskellige virkemidler, for at fremme forståelsen. Det er også forskelligt alt efter, hvor det bliver vist og hvordan.

Hvad er dit budskab?

Udover man har en målgruppe, så har man som oftest også et budskab. Indholdet bliver som oftest lavet med et henblik på at få opmærksomhed omkring et vigtigt emne. Det er vigtigt her at budskabet kommer ud som ønsket. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan det hurtigt blive misforstået. I en verden med sociale medier er dette ikke ønsket. Man skal derfor være klar i, hvad man ønsker der skal komme ud.

Kom ud med jeres SoMe content

Mange kan lave contet til de forskellige sociale medier, men det skal også være succesfuld. Er man ikke succesfuld med det, så er der ingen som  vil se alt det i har lagt så meget arbejde i. Det er derfor vigtigt at være præcis i, hvordan i kommer ud med det.

Vælg den helt rigtige platform til jeres content

Der findes mange sociale medier i dag. Mange af dem minder meget om hinanden, men der er alligevel en forskel. Det er derfor også forskelligt, hvor ens SoMe content vil passe mest ind. Vil man have fat i den ældre generation så er der større chance på facebook end på instagram.

Post på det rigtige tidspunkt, og i den rette mængde

Det er en fin linje, hvor meget man kan poste. Man kan hurtigt komme til at poste for meget, og så kan man komme til at poste for lidt. Det er derfor en god ide at finde en moderat linje mellem disse to. På den måde mister læserne ikke interessen. Der er mange tidspunker på dagen der er optimale. Men det er igen alt efter din målgruppe. De unge bruger mest de sociale medier om aften, hvorfor dette tidspunkt ville være mest oplagt.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums