Få bedre råd til (bedre) mad

Her sidst på året, oven på jul og nytår, oplever mange, at det kan være en smule tomt på kistebunden. De fleste overlever, men flere og flere kæmper med at få råd til helt basale ting som mad og tøj. I gamle dage havde man ofte mulighed for at gå ned til købmanden eller slagteren og købe mad på kredit. Det gør man ikke længere. Til gengæld er der nu mulighed for, at man online kan købe mad på afbetaling.

Køb mad på kredit

Mad på afbetaling er også mad på kredit, men på den moderne måde. Grundlæggende går mad på afbetaling ud på, at du køber maden her og nu, og betaler senere, når du får løn. Ganske simpelt. Flere online supermarkeder og kiosker tilbyder denne service. Ofte kan du endda få lov til at dele betalingen op i bidder, hvis du ikke har mulighed for at betale hele beløbet på én gang. Køb mad på kredit, hvis du har brug for at handle sidst på måneden, eller hvis du blot har brug for at købe ekstra stort ind til fest eller fødselsdag.

Gode råd til dig der køber mad på afbetaling

Du skal naturligvis ikke bare kaste dig ud i overdrevet indkøb, fordi du ikke behøver betale med det samme. Der gælder de samme retningslinjer for at købe mad på afbetaling, som når du køber telefoner, møbler og lignende. Sørg for at dit indkøb er planlagt. Lav en indkøbsseddel og køb kun det, der står på denne. På den måde undgår du dyre impulskøb. Samtidig er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Du bør vide præcist, hvor meget du har mulighed for at købe for – og betale tilbage. Så køb ikke for mere end du kan betale tilbage senere. Den vigtigste regel, når man køber mad på afbetaling er, at man er i stand til at betale sine månedlige afdrag.

Måltidskassen – en anden form for kredit

En anden mulighed for at købe mad på en slags afbetaling er måltidskasser. Måltidskasser er mad på abonnement, og ofte betaler du et beløb hver måned for at få maden bragt hjem. Med et fast abonnement på en måltidskasse er du sikret, at der altid er mad på bordet til hele familien – også selv om pengepungen er lidt slunken sidst på måneden. Måltidskasser kommer i mange afskygninger, og der findes helt sikkert også én, der passer til dig og din familie. Overvej hvilke produkter, du gerne vil lave mad af. Skal de for eksempel være økologiske eller lokalt producerede? 

Måske er du typen, der går op i, at det er en god kok, der har udviklet opskrifterne, eller at børnene kan være med i køkkenet? Mange køber også en måltidskasse, fordi det er nemt, når man har fuldtidsarbejde og familie. Med måltidskasser er det slut med at stå i supermarkedet 5 min i spisetid, for at købe ind til aftensmaden. Samtidig får du masser af god inspiration, tips og ideer til din hverdagsmadlavning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x