Formålet med farepiktogrammer

Kender du ikke til i hvor svær en grad noget kan potentielt skade dig? Med farepiktogrammer findes formålet ved, at oplyse dig som forbrugers sundhed,  hvornår noget kan væree skadeligt for dig. – samt hvordan det kan beskadige miljøet. 

Du vil blive oplyst med farepiktogrammer betydning med et lille etiket eller billdeformat, som vil advare dig, hvilke typer farlige stoffer eller kemikalier der potentielt kan skade dig. Formålet er at sikre sikkerhed til alle dem der arbejder med det dagligt ved at fremstille det, og selve forbrugerne. 

Der findes en del faremærkninger som har til formål, at oplyse dig hvordan du skal agere ved brugen af det produkt du har i hænderne, samt hvad du skal være opmærksom på, så du ikke kommer galt afsted. 

Hvis du er en virksomhed som fremstiller, transportere eller anvender farlige stoffer og kemikalier til dagligt, så skal du være opmærksom på de regler og love der følger med. CLIP-reglerne fore faremærkning er det man skal læse op på hvis man arbejder med kemikalier. 

Det er en helt central rolle, at der bliver mærket ordenligt med faresymboler, de er designet som piktogrammer med hvid baggrund og en rød ramme. De skal være oplyst med danske tekster, med en klar og tydelig tekst på hvordan man skal anvende samt obevare det pågældende produkt. 

Det du skal være særlig opmærksom på med farepiktogrammer 

Hvis du er en virksomhed som arbejder med kemikalier eller farlige stoffer, så er det en meget vigtig faktor at du altid holder dig opdatere på hvilke lovegivninger der findes, samt hvilke ændringer der findes herunder. 

Hvis du har tidligere produkter på hylderne i f.eks. Supermarkeder, med gamle mærkater, som på det pågældende tidspunkt overholdte reglerne, men grundet de nye ændringer, skal alle tidligere produkter sendes retur, for at ændre til de nye slags farepiktogrammers betydning. 

Hvis du er med til at fremstille produkter hvor du arbjeder med kemikalier, er det vigtigt du er fuldstændig opdateret på hvad de forskellige mærkater betyder. Både til når du skal fremstille dem, men også for dit eget bedste. Du kan envidere påkræve, at der bliver mærket korrekt med CLP-mærkerne fra leverandørerne. 

CLP er den EU-forordning, der skal sikre at der bliver mærkeret korrekt med farren på diverse produkter der indeholder farlige stoffer eller kemikalier. Hvis du ikke allerede nu kender til CLP, så er det på tide du får læst op på stoffet.

Picture of PeterP

PeterP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums