Går madoplevelsen bedre med strikkeopskrifter til køkken

Sponsoreret indlæg

Hjemmestrik er blevet mere og mere populært de seneste år. Strikkede sweatre, sokker, tørklæder og huer viser, at man går op i kvalitet og udfolder ens kreative evner. Det hjemmestrikkede er altså på mode som aldrig før, og ses ofte på gaden i storbyerne.

Dette har også vist sig i boligindretningen, særligt i forhold til udbredelsen af strikkeopskrifter til køkken. Tekstiler til madlavning og service viser på samme måde som beklædning, at det er en kreativ og omhyggelig person, man er til middag hos.

Madoplevelsen bliver kun bedre, hvis maden serveres med input fra strikkeopskrifter til køkken.

Strikkeopskrifter til køkken og bordopdækning

Der er mange tekstiler i et køkken, og det er oftest de helt klassiske strikkeopskrifter til køkken, man tænker på, når hjemmestrikket nævnes. Viskestykker, håndklæder, karklude og grydelapper er velkendte og bruges hver eneste dag. Hvis man altså godt kan lide at bruge tid i køkkenet.

Men også bordopdækningen og serveringen af maden kan opfriskes med en god omgang hjemmestrik.

Bordskånere

Bordskånere kan hurtigt overses, når det kommer til bordopdækningen. Gryder og fade skal jo alligevel sættes ovenpå, så gør det virkelig noget, hvordan de ser ud?

Ja, det gør det!

Når nu der er blevet brugt en masse tid på smuk borddækning med blomster og elegant service, skal bordskånerne også gerne stå smukt. Du kan derfor strikke dine egne eller endda kreere et cover til dem, du har i forvejen. Du kan strikke dem i forskellige farver og mønstrer, så du har en bordskåner til enhver lejlighed.

Servietter og dækservietter

Med særligt garn og nogle gode strikkeopskrifter til køkken, kan du selv flette eller strikke et par solide dækservietter. Du kan bruge materialer som hør, strå eller helt almindelig bomuld, til at skabe et smukt underlag til tallerkenen.

Derudover kan du også strikke dine egne stofservietter. I en tid hvor der er fokus på genbrug og vedvarende løsninger kan en hjemmelavet serviet illustrere en klimabevidsthed ved bordet. En hjemmestrikket serviet er mere bæredygtig og ofte mere eksklusiv end en kedelig stofserviet eller køkkenrulle.

Potteskjuler 

Når bordet skal pyntes, sættes der ofte en smuk vase med blomster på midten. Dog visner sådan en buket hurtigt, og du kan derfor i stedet vælge at investere i en smuk potteplante. Til denne kan du strikke en potteskjuler, som passer til bordskånere og servietter, så hele din bordækning strømlines, både i farver og tekstur.

Potteskjuleren kan desuden også fungere som en lille kurv, når bordet ikke skal stå klar.

Duge

Med det rigtige garn, kan du strikke små fine duge. Bordet bliver ekstra flot, med en lang bordløber i hjemmestrik. Du kan også strikke en helbordsdug i klassisk kunststrik. Du kan undersøge forskellige mønstre af strikkeopskrifter til køkken og udfordre din teknik, med et helt tyndt garn og pinde.

Det velkendte kunststrik er et meget gammeldags design, som vil skabe en fed kontrast til et moderne bord og service. Det er ikke alle, der her en hjemmestrikket dug, og din bordopdækning vil være interessant og nyskabende.

Denne tekst blev sidst opdateret den 1. maj 2020 16:44

Martin Leo