Er man ikke den helt store vinentusiast, kan det være noget af en jungle at finde rundt i de mange forskellige typer af druer, sorter, og producenter, for hvad smager egentlig bedst? Og hvilke er af højeste kvalitet i forhold til prisen? Vi præsenterer dig her for en guide til de 4 mest populære vine verden over, som er svære at komme udenom, også selvom du kun sjældent drikker vin.

Dette er et sponsoreret indlæg

Merlot

Mange vindrikkere har et smule ambivalent forhold til Merlot, og det er en både elsket og hadet rødvinsdrue. Den er hadet, fordi der findes mange kedelige og intetsigende udgaver verden over, og omvendt findes der en del helt exceptionelt gode Merlot vine, der sælges for i omegnen af 5.000 kr. flasken, hvorfor druen også er elsket af mange.
Merlotdruen menes at stamme fra området Bordeaux i Frankrig. Merlot er kendt for at have smag og duft af jordbær, blomme og mørke kirsebær, og jo varmere Merlotdruen dyrkes, jo tungere og mere mørk bliver smagen. Merlot udgør en af grundpillerne i fransk vinhistorie, og har i dag opnået stor succes i Californien.

Pinot Noir

Pinot Noir er en af verdens mest populære ædle druesorter, og den stammer fra Bourgogne-området i Frankrig. Dette område producerer den dag i dag stadig de bedste Pinots Noirs på markedet, og rødvinsdruen Pinot Noir klarer sig foruden i Frankrig også godt i Oregon, USA.

Pinot Noir er en vanskelig drue, der har meget specifikke vækstbetingelser, hvilket bl.a. skyldes druens tynde skind, som gør den let modtagelig for sygdomme. Der arbejdes altid intensivt med plantens blade og skud, og druerne høstes typisk m. håndkraft. På den måde sker der en omfattende sortering af druerne inden gæring.

Chardonnay

Chardonnay er en hvidvinsdrue, som menes at stamme fra området Bourgogne i Frankrig. Druen dyrkes overalt i verden, og smagsnuancerne udvikler sig meget forskelligt alt efter temperatur og nedbør. I Bourgogne ses den som en meget elegant vin med lime- og citrusaromaer i duft og smag. Dyrkes druen derimod i Californien i USA, udvikler den sig til en mere kraftig drue med smag og duft af modne eksotiske frugter.

Riesling

Riesling er ligeledes en hvidvinsdrue, og den stammer fra Rheingau i Tyskland. Den trives bedst i kølige områder, som giver vinen sin blomsteragtige aroma og høje syreniveau. Druen dyrkes i mange forskellige lande, men de bedste Riesling-vine finder du i Tyskland, Østrig og Alsace i Frankrig.

Print Friendly, PDF & Email