Hvorfor og hvordan laver man mad med CBD-olie

CBD, eller cannabidiol, er en utrolig alsidig forbindelse, der let tilføjes til dusinvis – nej i hundredevis – af opskrifter. Uanset, om det er snacks, drinks eller velsmagende godbidder, der tilsættes CBD-olie, så er cannabinoid en værdifuld tilføjelse til enhver koks repertoire takket være dens store indflydelse på general velvære.

Hvorfor bruge CBD-olie i opskrifter?

Det antages, at CBD-olie påvirker en lang række biologiske funktioner ved at understøtte vores medfødte endocannabinoide system (ECS). ECS er et stort regulatorisk netværk, der strækker sig over hele kroppen med det primære formål at fremme balance. Når vores krop er afbalanceret, er dens forskellige systemer (fordøjelsessystemet, immunforsvaret, centralnervesystemet) bedre rustet til at tackle sygdomme og lidelser.

Fem gyldne regler for madlavning med CBD-olie

Hvis du er træt af den samme gamle rutine, eller du har brug for en praktisk tilgang til at indtage CBD-olie, så er tilføjelse af supplementet til mad ganske enkelt, forudsat at du holder dig til de gyldne regler, der er beskrevet nedenfor.

1. Køb CBD-olie fra en velrenommeret leverandør

Uanset, hvordan du vælger at tage CBD-olie, er det vigtigt, at du kontrollerer dens kvalitet. Dette vil ikke kun sørge for, at din oplevelse er sikker, men det vil også hjælpe dig med at få mest muligt ud af din CBD og forhindre uønskede bivirkninger.

Se efter CBD-producenter som Cibdol, der offentliggør uafhængig analyse af deres produkter. Test lavet af tredjepart viser dig nøjagtigt, hvad der er, og hvad der ikke er i hver enkelt flaske. Denne ekstra gennemsigtighed er vigtig i en branche, der stort set forbliver underreguleret.

2. Lav og langsom er den bedste metode

Uanset, om du er nybegynder i forbindelse med CBD eller bare prøver en anden tilgang, så lad være med at overdrive det. Start med at tilføje en lille mængde CBD-olie til opskrifter, og når først du først ved, hvad du kan forvente, så øg dosis langsomt, indtil du når det ønskede resultat.

Et godt udgangspunkt er 2-3 dråber CBD-olie med lav koncentration pr. opskrift eller måltid. Hvis du ikke føler noget med det samme, skal du ikke bekymre dig. CBD-olie, der indtages med mad, tager op til en time om at passere gennem dit fordøjelsessystem og ind i blodbanen, hvor det begynder at virke.

3. Undgå for høje temperaturer

På trods af CBD-olies alsidighed vil høje temperaturer ødelægge dens integritet og ødelægge de essentielle forbindelser, den indeholder. Så undgå at stege med CBD-olie, og tilføj i stedet et par dråber til opskriften, når maden er fjernet fra varme overflader.

I stedet for at tilføje CBD-olie til kagedej eller brownies, kan du eksempelvis putte den i glasuren. Hvis du beslutter at bage med CBD-olie, er det vigtigt at holde ovnens temperaturer under 160°C.

4. Opbevar CBD-olie korrekt

CBD-olie er et letfordærveligt produkt og bør opbevares på et køligt, mørkt og tørt sted, når det ikke er i brug. Et spisekammer eller et skab er begge fremragende steder, og det samme gælder køleskabet. Ved at opbevare din CBD-olie korrekt opretholder du ikke kun dens effektivitet, men sikrer desuden, at den holder så længe som muligt.

Hvis du beslutter at opbevare CBD-olie i køleskabet, skal du sørge for at ryste flasken godt hver gang, inden du bruger den.

5. Vær ikke bange for at eksperimentere

CBD er en naturlig forbindelse, der arbejder med din krop for at støtte velvære og ikke imod den, og derfor skal din tilgang til at tage olien følge det samme tema. Brug CBD-olie på en måde, der passer til din livsstil og dit behov.

Følg de vigtige tip, der er skitseret ovenfor, og du vil opdage, at opskriftskombinationerne er uendelige. Du kan tilføje CBD-olie til salatdressinger, saucer, dips, kager, småkager, brownies, te eller kaffe – du kan endda blande det i smoothies!

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. juni 2020 16:58

Martin Leo