Invitér til middag med et smukt opdækket bord

Når man står og skal til at invitere venner eller familie forbi til en hyggelig aften med lækker mad og gode samtaler, kan det være meget nervepirrende – især hvis det er første gang. Man kan nemt komme til at bekymre sig om ting som om maden smager godt, om samtalen flyder ubesværet og om gæsterne hygger sig. En af de ting, der dog kan lette bekymringerne en lille smule er, hvis man sørger for at have et smukt opdækket bord, der uden tvivl vil imponere dine gæster. Farvestrålende duge, elegante dækkeservietter og stofservietter kan alle være med til at pynte dit bord, mens friske blomster og smukt service kan sætte prikken over det så vigtige i. Her kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at få et fantastisk smuktopdækket bord.

Før man starter med at pynte sit bord for meget, er det vigtigt at vælge, hvilken stil man går efter. Skal bordet være iøjnefaldende, elegant, moderne eller noget helt fjerde? Stærke farver og sjove mønstre kan give liv til et bord, mens lyse, nedtonede farver samt for eksempel sølvbestik og krystalglas kan give et meget elegant bord. Ønsker du noget moderne, kan du enten vælge at gå i en mørk retning med mørke toner og mørkt bestik, eller du kan vælge at gå mere bæredygtigt med håndlavet keramik og bambusservice. Ønsker du mere inspiration til et bæredygtigt bord, kan du finde et stort udvalg her.

Når du har valgt din stil, kan du begynde at udvælge dug og lignende. Nogle vælger enten dug eller dækkeservietter, mens andre foretrækker at have begge dele på bordet. Dækkeservietter kan uden tvivl være en god investering til et middagsselskab, da det på en nem måde vil hjælpe folk med at holde styr på deres eget service. Når du har valgt dit underlag, kan du begynde at tænke i farvekombinationer. Tænk på din stil: hvis du har valgt farvestrålende, hvilke andre farver vil så passe godt til den meget farverige dug? Ønsker du endnu mere farve i form af tallerkener, servietter og blomster? En god tommelfingerregel kan være at holde det simpelt og enkelt. Et bord kan hurtigt komme til at se meget rodet ud, især når gæsterne har sat sig, der kommer mad på bordet og alting begynder at blive rykket rundt. Selvom det naturligvis er acceptabelt at have et lidt rodet bord, når man er i gang med at spise, må det aldrig blive uoverskueligt. Det kan derfor være en god idé at holde sig til et farvetema med enkelte komplimentærfarver.

Når du har valgt dug og service, er prikken over i’et selvfølgelig pynt. Igen er det vigtigt at gå lidt simpelt for ikke at gøre det for rodet og forvirrende. Medmindre du har et meget stort bord, kan det også være en god idé at vælge mindre dekorationer, der ikke fylder det hele. En lille vase med en buket blomster i, en charmerende potteplante eller grønne grene midt på bordet kan alle pifte et ellers middelmådigt bord op.

Picture of Obs

Obs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums