Kan man være rig på sundhed?

Rig på sundhed
Rig på sundhed

Dette er et betalt indlæg

Sundhed er nutidens rigdom. Efterhånden er størstedelen af den danske befolkning blevet bevidste omkring sundheden, og vigtigheden heraf. Det er ikke kun ’noget’ for nogen, men en generel interesse for alle. Sundhed skal på ingen måde blive fanatisk, men rettere en prioriteret livsstil der kan forøge livsglæde og kvalitet.

Forstå sundhedsjunglen

Der findes ligeså mange sundhedstips, som der findes valutaer. Det kan være svært at navigere rundt i junglen blandt de mange sundhedsmagasiner, for at finde de bedste og mest veldokumenterede tips.

Dog er det essentielt at sige; sundhed er ikke noget der kan generaliseres, men rettere en individuel proces fra person-til-person.

Sundhed starter indefra, hvorfor det altid er nødvendigt at have sig selv med. Dette er ligegyldigt om det handler om en ny juicekur, eller en yogaøvelse – har man ikke sig selv med i processen, kan det i bund og grund blive vinklet til en negativ energi, og ikke den positive effekt man efterspørger.

Hvordan måler jeg sundhed?

Der findes mange forskellige måder man kan måle sundhed på. Det behøver ikke altid handle om kropsvægt, BMI-beregning, fedtprocent, aktivitetsniveau med mere. Sundhed er også trivsel, velvære og overskud. Man kan sagtens have en atletisk krop, spise sunde råvare, men samtidigt også have en usund livsstil.

Ja – det lyder en lille smule underligt, men den er faktisk god nok. Grunden til det usunde, opstår netop i hvis man ikke har sig selv med i rejsen. Træning og den sunde livsstil skal ikke være en pine, eller på bekostning af noget andet, men rettere en naturlig proces man selv søger.

Har man en dårlig fornemmelse i maven, føler sig stresset fordi man ikke kan nå alle de ting man gerne vil, eller lignende, kan det medføre ubehag i kroppen. Derfor er det også vigtigt at forstå sundheden, og hvad man principielt søger.

Arbejd med mål

En god ting er at sætte sig nogle mål – og målsætninger skal altid være realistiske. Ikke for nemme, men realistiske. De må gerne være ambitiøse. Indfrier man et mål, sættes et nyt.

På Hurtigmums kan du blive inspireret til lækre opskrifter inden for alle slags måltider. Vi er din inspiration til kosten – og husk sund mad behøver hverken at være dyrt, eller tage lang tid at lave.  

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums