Kend din krops behov for energi og opnå den ønskede kropsvægt

Sidst opdateret: 7. oktober 2021

Annonce

Når man taler om en sund krop, er det ikke nødvendigvis det samme billede alle har af en sund krop. Derfor har BMI-udregningerne også fået en del kritik igennem årenes løb, da det for nogle virker helt usandsynligt at skulle veje 50 kg, når de har det godt i deres egen krop på 55 kg.

Keto diæt er en diæt der passer til stort set alle

I stedet for at gå op i hvorhenne dit BMI ligger, kan du arbejde dig frem til den perfekte vægt for dig ved at se på dit ligevægtsindtag. Det er især når man arbejder med en keto kost, at der ses på ligevægtsindtag og det har her en større betydning hvad du indtager af energi i løbet af dagen i forhold til dit eget billede af en tilpas krop som hylster.

Hvis du ikke har det store kendskab til keto diæten, men synes det lyder som den bedste løsning for dig, kan du læse om diæten i en keto bog. Her kan du få en forståelse for, hvad det egentlig er at der sker med din krop, når du indtager fedt, protein og kulhydrat og du kan helt selv fastsætte om du ønsker at tabe dig, tage på eller bare holde dig på den samme vægt.

Opnå dine ønskede mål. Foto: Unsplash

Beregn dit ligevægtsindtag og få en bedre idé om hvordan du får den ønskede kropsvægt

Uanset om du vil tabe dig, tage på eller fastholde din nuværende vægt, så er ligevægtsindtaget et godt redskab at kende til. Prøv at beregn dit ligevægtsindtag ud fra hvor aktiv du er og om du er kvinde eller mand.

Hvis du ønsker at tabe dig, så skal du sikre dig at dit måltid indebærer mindre end hvad dit ligevægtsindtag fortæller dig. Ligevægtsindtaget fortæller nemlig hvad det er du kan indtage i løbet af dagen, for at holde fast i den vægt du har nu og her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums