Kolonialprodukter

I dag betegner kolonialvarer i høj grad fødevarer, som man ikke lige kan finde plads til i andre kategorier. Oprindeligt referer ordet kolonial til varer fra kolonierne. Det var produkter som var hjemsendt fra kolonierne. Fragten fra kolonierne og hjem var med søfarten, og det tog en del tid at transportere fra de Vestindiske Øer og de andre små kolonier. Det er ikke bare en historielektion, men forklaringen på hvilke produkter, der traditionelt fik kategorien kolonial varer: Langtidsholdbare fødevarer.

Nedenfor kan du finde en liste over kolonialfødevarer:

Chiafrø – Der er næsten ikke noget der er mere hype end chiafrø. Du kan bruge dem til at bage boller og brød eller andet bagværk. Nå ja så er chiafrø ekstremt fiberholdigt.

Chokolade – Chokolade kan naturligvis både være ingrediens såvel som superlækker spise. Her får du et kig på lidt af hver, hvor vi først fokuserer på chokoladen selv, og dernæst tager et kig på hvilke opskrifter, som chokolade er en væsentlig del af!

Fiskeolie – Fiskeolie er sådan set ikke en egentlig fødevare man bruger som de nedenstående. Til gengæld indeholder fiskeolie Omega 3 fedtsyrer, som alt for mange danskere får alt for lidt af igennem, deres indtag af fisk.

Garam masala – Det er sådan set blandingskrydderi, som du kan købe i nærmest ethvert supermarked. Du kan også selv lave garam masala på under 10 minutter.

Hørfrøolie – Hørfrøolie er et rigtig godt alternativ til fisk og normalt fiskeolie, da hørfrøolie indeholder en høj mængde af Omega 3 fedtsyrer.

Kakaonibs – Det er sådan set ikke meget andet end tørrede kakaobønner, men de smager så fantastisk godt og så har de rigtig mange antioxidanter.

Kokosmel – Rigtig lækkert alternativ til normale meltyper. Vi benytter det særligt meget til bagerier i det søde hjørne.

Kokosolie – Du kan bruge kokosolie til meget mere end mad, og kokosolie er kendt som et hudplejeprodukt. Kokosolie kan også bruges som en erstatning fra mange andre madolier. Det kan du læse mere om ved at klikke på indledende link om kokosolie.

Kokossukker – Kokossukker kommer som navnet afslører fra kokospalmen eller rettere de blomster, der vokser på kokospalmen.

Loppefrøskaller – Loppefrøskaller kommer fra planten Plantage Ovata. Loppefrøskaller har et rigtig højt indhold af fibre, hvilket gør at rigtig mange betragter det som en meget sund fødevare.

Olivenolie – En af vor tids vigtigste kolonialvarer. Olivenolie er Danmarks mest populære vegetabilske olie og madolie. Olivenolie bruges faktisk også i sæbe og hudpleje, men her skal det handle om olivenolie som madolie.

Peanutbutter – Peanutbutter er sådan set på dansk bare jordnøddesmør, men de fleste danskere kalder det i dag ved sit engelske navn: Peanutbutter. Du kan læse mere om peanutbutter ved at klikke på indledende link.

Sirup – Sød flydende masse, der oprindeligt var lavet på en sukkeropløsning. I dag kan man også få sirup lavet på sødemidler.