Kør sikkert om sommeren

Er temperaturen ved at være lidt varmere udenfor? Så er det muligvis på tide at skifte til sommerdæk på bilen. Men hvornår skifter man til sommerdæk? Er der nogle bestemte regler for dette? Det kan du blive meget klogere på, hvis du læser med videre her.

Derfor bør du skifte dæk

Det er en generel opfattelse, at det er vigtigere at skifte til vinterdæk om vinteren, end til sommerdæk om sommeren. Dog vil det stadig være en god idé at få skiftet dækkene, når temperaturen begynder at stige og vejene bliver varmere og mere tørre. Dette bør du gøre, fordi bilens køreegenskaber således bliver optimeret. Det er nemlig mønstrene i dækkene, som er værd at kigge på her. Når sommeren atter begynder i Danmark, følger der ofte en del regn og vand med. Sommerdækkene er beregnet til at dræne vand, hvorfor disse altså er gode at skifte til, når det bliver sommer.

Hvornår skal jeg gøre det?

Hvornår skifter man så til sommerdæk? Selvom kalenderen siger, at det er sommer omkring juni, bør man dog skifte sine dæk, når det er over syv grader. Det er i hvert fald det, dækkene er beregnet til. Hvis du gør dette, vil du altså opleve at få den allerbedste og mest optimale kørsel, når du benytter din bil.

Er der andre løsninger?

Det er nu besvaret, hvornår man skifter til sommerdæk. Derfor er det ligeledes besvaret, at man bør skifte til vinterdæk, når temperaturen er under syv grader. Imidlertid findes der dog en mellemvej – nemlig helårsdæk. Dette er altså en mulighed, men bør ikke anbefales til alle bilejere, idet man ikke bør køre for meget samt køre i for voldsomt vejr. Af den årsag bør du undersøge, hvor meget du reelt kører om året, da det anbefales, at man ikke kører mere end 10.000 km om året, for at bruge denne løsning i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE